USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

CHP’li İrgil’den MEB’e mülakat komisyonu sorusu

Türkiye genelinde 495 komisyon tarafından yapılan sözleşmeli öğretmen ataması mülakatlarına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıyan CHP’li Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı’na; “Cumhurbaşkanı ve Başbakanın “At izi it izine karıştı” ifadesiyle tanımladığı süreçte, bu komisyonlardaki kişilerin güvenirliğine kim kefil olmaktadır?” diye sordu.

CHP’li İrgil’den MEB’e mülakat komisyonu sorusu
04-10-2016 14:43
Google News

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı’na öğretmenlerin mülakatlara ve komisyonlara ilişkin iddialarını hatırlatarak şu soruları yöneltti:

* MEB bu iddiaları nasıl değerlendirecektir? Mülakatlarda yaşanan mağduriyetler nasıl giderilecektir?

* Mülakat komisyonlarında kişisel sorular soran komisyon üyeleriyle ilgili idari soruşturma yapılacak mıdır?

* Mülakat komisyonlarında adaylara yöneltilen soruları kim, neye göre belirlemiştir?

Bu sorular nelerdir?

* Mülakat komisyonları mülakat puanlarını hangi kriterlere göre vermiştir?

* Mülakata giren tüm adayların KPSS ve mülakat puanları nedir?

* Türkiye genelinde kurulan mülakat komisyonları nasıl belirlenmiştir, bu komisyonlardaki kişiler kimlerdir, liyakatları nedir?

* Cumhurbaşkanı ve Başbakanın “At izi it izine karıştı” ifadesiyle tanımladığı süreçte, bu komisyonlardaki kişilerin güvenirliğine kim kefil olmaktadır?

* Mülakata giren öğretmen adayları, mülakat komisyonlarını kime şikayet etmelidir?

EĞİTİM SİMSARLIĞI YAPILIYOR

İrgil, Milli Eğitim Bakanı’na verdiği soru önergesinde Eğitim Komisyonu toplantılarında ‘sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat’ konusu görüşülürken MEB temsilcileri ve komisyonun AK Partili üyelerinin önemli sözler verdiğinin de altını çizdi. İrgil, “Torpil olmayacağına, soruların MEB tarafından belirlenerek adaylara kapalı zarflarla sunulacağına, KPSS puanları doğrultusunda mülakat puanlaması yapılacağına ve hiçbir usulsüzlük yaşanmayacağına dair verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığı ortada. CHP’nin mülakatlarda görüntülü ve sesli kayıt yapılması ısrarlarının da düzenlemeye dahil edilmemesi hükümetin asıl amacını gözler önüne seriyor” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN İDDİALARI

Genel Kurul’da tartışılması gerekirken KHK ile getirilen sözleşmeli öğretmenlik ataması kapsamında Türkiye genelinde kurulan 495 komisyon tarafından yapılan sözlü sınavlara giren öğretmen adayları şu iddiaları ileri sürmüştü:

“Mülakat komisyonları keyfi tutum içerisinde puanlama yaptı, torpil uygulandı. Sorular kapalı zarflarla sunulmadı, komisyon üyeleri tarafından “Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun?” veya “Oruç tutuyor musun” gibi ilgisiz sorular yöneltildi. KPSS’den yüksek puanımız olmasına karşın mülakatta düşük puan verilerek tercih hakkımız elimizden alındı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ