USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Çıkarılan işçiler direnişte...

Türk Metal Sendikası’nın örgütlenerek Bakanlık’tan toplu sözleşme için yetki belgesini aldığı iddia edilen Destek Otomotiv’de işten çıkartılan işçiler için Türk Metal Sendikası direniş başlattı.

Çıkarılan işçiler direnişte...
07-07-2021 21:20
Google News

HABER: H.Gül KOLAYLI

Salgın koşullarında sendikasız fabrikalarda örgütlenen, yetki alan ve toplu sözleşme yapan Türk Metal Sendikası örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Türk Metal Tofaş Şubesi tarafından sendikal çalışma yürütülen Destek Otomotiv Yan Sanayi Firmasında çoğunluk sağlandığı iddia edildi. 
Destek Otomotiv Yan Sanayi AŞ firmasında örgütlenme çalışmalarını tamamladığını iddia eden Türk Metal Tofaş Şube Başkanı Ömürlü Bayram ile bursa.com olarak görüştük. 

Sendikal örgütlenmenin, bir işçinin sendikaya üye olmasının Anayasa ile korunmuş bir hak olduğuna dikkat çeken Ömürlü Bayram “Biz Tofaş Şubesi olarak Destek Otomotiv Yan Sanayi AŞ Firmasında örgütlenme çalışmasında çoğunluğu sağladık ve bakanlıktan da yetki belgesini aldık. Ne olduysa ondan sonra oldu. Bunca yıllık sendikacıyım, sendikacılık hayatımda böyle bir şey görmedim. Sendikaya üye olan tüm işçileri işten çıkardılar. Çıkarılan işçi sayısı 100 kişi.Şu anda fabrika önünde direnişimiz sürüyor. Özel güvenlik şirketinden adam getirdiler. Tahliye kararı almaya çalışıyorlar. Patronlara ulaşmaya çalıştım; ‘Ortak nokta bulalım, biz uzlaşıya açığız’ demek için.  Kurban Bayramı öncesi bu kadar insana yazık! Ama ulaşamadık. Avukata vermişler. Fabrikada çalışanlar arasında 30 yıllık, 18 yıllık donanımlı yetişmiş elemanlar var. 60 Avrupa ülkesine ihracat yapan bir şirket. Aile şirketi. Bizim teşkilatımızın yapısı belli. Her türlü uzlaşıcı davranışı sergiliyoruz. Hukuken tüm girişimlerde bulunduk” dedi. 
Öte yandan Destek Otomotiv kaynaklarından edinilen bilgi ise, işten çıkarmaların sendikal üyelikle ilgisi olmadığı, fabrikada üretimin devam ettiği yönünde.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ