USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Cizre'de "Terörist hastanesi" ortaya çıktı!

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Emniyet güçlerinin PKK’ya yönelik ortak operasyonları aralıksız sürerken, Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde terör örgütünün yaralı militanlar için bir sağlık ocağı kurduğu ortaya çıktı.

Cizre'de
06-01-2016 17:41
Google News

 

Güvenlik birimleri girdikleri mahallede, PKK’nın yaralı teröristleri ayakta ve yatarak tedavileri için kurdukları sağlık ocağı ile karşılaştı. Bir binanın derme çatma odalarından oluşan sağlık ocağında çok sayıda sedye, serum, şırınga, serum hortumu, ilk yardım çantaları ile özellikle ağrı giderici ilaçlar ve diğer tıbbi malzemeler bulundu. Bazı sedyelerin üzerinde kan izlerinin olduğu görüldü.

ZIRHLI ARAÇLA EVLERE SERVİS

Silopi’de de çatışmalar nedeniyle evlerinde mahsur kalan veya kendi arzularıyla geçici süre için ilçeden ayrılmak isteyenlere güvenlik güçlerinin yardımları devam ediyor. Güvenlik güçleri bölgeden ayrılmak isteyen halka, PKK ateşi altında kalmamaları için kalkan görevi yaparken, özellikle kadın, çocuk ve yaşlılara öncelik veriliyor.

Güvenlik güçleri sokak ve caddeler üzerinde karşıdan karşıya geçmek durumunda olanlara, hızlı hareket etmeleri uyarısında bulunuyor. Sokağa çıkma yasağından etkilenen vatandaşlara bir yandan erzak ve su dağıtımı sürdürülürken, diğer yandan sağlık hizmeti de veriliyor. Evden dışarı çıkamayacak durumda olan aileler 155 ve 156 numaralı telefonları aramaları durumunda, bildirdikleri acil ihtiyaçları zırhlı araçlarla evlerin önüne kadar götürülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ