USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cleveland Cavaliers'ta Dwyane Wade sesleri

NBA'de geçtiğimiz sezonu Miami Heat'te tamamlayan Dwyane Wade'in gelecek sezon nerede olacağı hala kesinlik kazanmadı.

Cleveland Cavaliers'ta Dwyane Wade sesleri
06-07-2016 14:59
Google News

NBA'e adımını attığı 2003 yılından beri Doğu Konferansı ekibi Miami Heat forması giyen Dwyane Wade, bu sefer bir ayrılığın eşiğinde. Miami Heat ile olan kontratı sezon sonunda sona eren oyuncunun Miami'de kalmasına yaz başında kesin gözü ile bakılırken, gelişen çeşitli olaylar Wade ile Miami'nin yollarını ayırmak üzere.

Kariyerinde 3 şampiyonluk yaşayan, ve 12 kez de All-Star seçilme başarısı gösteren Wade için ayrılık dedikoduları çok kısa süre önce başladı. ABD basınının iddiasına göre Miami'nin kadro planlamasında Hassan Whiteside veKevin Durant'e yoğunlaşıp, Wade bir türlü iletişime geçmemesi oyuncuyu kızdırırken, oyuncuya da sözleşme uzatmak için beklenenden daha düşük teklif önermeleri dedikoduları tavan yaptırdı.

Wade'in önceliği her şeye rağmen kariyerini geçirdiği Miami gibi gözükse de artık yaz aylarının başındaki günlerin aksine ortada çeşitli söylentiler dolaşmaya başladı. Derrick Rose ve Joakim Noah'ı takımdan gönderen Chicago Bulls ve genç, dinamik kadrosunu tecrübeli yıldızlarla tamamlamak isteyen Denver Nuggets, oyuncuyla ilk anılan takımlar oldu. Daha sonra da Doğu ekiplerinden Milwaukee Bucks'ın da bir görüşme talebi olduğu öğrenilirken, Khris Middleton ve Giannis Antetokounmpo gibi topla oynamayı seven genç bir kadroda, taktiksel ve pozisyon olarak değişime sebep olması beklenen Wade Milwaukee ile görüşmedi. 34 yaşındaki oyuncu için en heyecan verici iddialar ise Kevin Durant'in Golden State Warriors'a gideceğini açıklamasından sonra ortaya çıktı: Cleveland Cavaliers.

Bir şehir efsanesine göre Kevin Durant'in Golden State'e gittiğini "çok yakın arkadaşı" LeBron James ile beraber Ibiza'da tatil yaparken öğrenen Wade, Golden State'in bu çılgın atağından sonra LeBron ile Miami'de yaptıkları gibi kurabilecekleri bir birliktelikten konuşmaya başladı. Buna göre Cleveland Wade'e ilgisini göstermeye başlarken,Stephen Curry - Klay Thompson - Kevin Durant ve Draymond Greenli Golden State dörtlüsüne son şampiyon Cleveland Wade takviyesi ile cevap vermek isityor.

ABD basınında hemen her site ve gazeteci bu iddiaları konuşmaya başlarken 2012 ve 2013'te Miami'de LeBron ile beraber NBA şampiyonluğu yaşayan Wade'in Cleveland'a gitmesi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanabilecek bir şey değil. Öyle ki, Wade'e maksimum kontrat önerecek maaş bütçesi olmayan Cleveland, ya Kevin Love gibi bir oyuncusunu takasla göndererek alan açacak, ya da LeBron ve Wade'den ücretlerinde indirime gitmesini talep edip bir birliktelik sağlamaya çalışacak. Durant'in Golden State'e gitmesinin ardından Doğu'da da Kyrie Irving - Dwyane Wade - LeBron James ve Kevin Love'dan oluşan bir dörtlüyü görmek diğer takımlar için can sıkıcı olabilir.

Bu iddiaları güçlendiren son adım ise Cleveland'ın resmi Twitter sayfasının hamlesi oldu. @cavs adlı profil, Wade ve Wade'in eşi Gabrielle Union'ı takip etmeye başladı. Bu olay sosyal medyada NBA severlere "Acaba?" sorusunu sordurttu.

Cavs-Wade

Geçtiğimiz sezonu 19 sayı 4.1 ribaund ve 4.6 asist ortalamaları ile tamamlayan Wade'in LeBron, Chris Paul veCarmelo Anthony ile çok yakın arkadaş oldukları oyuncular tarafından yapılan açıklamalar dahilinde kamuoyunca biliniyor. Wade'in Cleveland'a gitmesi şu anda her ne kadar kolay gözükmese de, Durant'in 82'de 73 galibiyetli Golden State'e gitmesinin ardından birçok kişi Wade'in Cleveland'ın "Big Three"si ile buluşmasını istiyor.

LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade and Chris Paul
Eurosport
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ