USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çocuk mahkumlar için "ücretsiz mektup" talebi

Eski Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği Başkanı Zafer Kıraç, cezaevlerindeki çocuk mahkumlara her ay belirli sayıda ücretsiz mektup gönderme hakkı tanınması çağrısında bulundu.

Çocuk mahkumlar için
05-01-2016 18:37
Google News

Kıraç, "çocuk mahkumlara ücretsiz mektup hakkı" talebiyle Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi başlattı. Burada "Görülmüştür" yazısının bulunduğu pankart açan Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk mahkumların ücretsiz mektup göndermelerini talep ettiğini söyledi.

 
Eyleminin "kişisel" olduğunu ve çocuk mahkumlar ile ailelerine bu konuda söz verdiğini ifade eden Kıraç, "Bu yaptığım eylem mektup eylemi. Hapishanedeki 2 bin 435 çocuğun mektuplarının ücretsiz olmasını istiyorum. Avrupa ülkelerinin birçoğunda belirli sayıdaki mektup ücretsiz. Ben de diyorum ki Türkiye'de de 2 bin 435 çocuğun ayda dört mektubu ücretsiz olmalıdır" dedi. Kıraç, cezaevlerinde 20 gramlık bir mektup için 1 lira 25 kuruş pul parasını alındığını, bu nedenle maddi durumu iyi olmayan birçok mahkumun yakınlarıyla iletişim kurmakta güçlük çektiğini anlattı. Yetkililere sorunun çözümü için çağrıda bulunan Kıraç, oturma eylemine sonuç alıncaya kadar her gün 3 saat süreyle devam edeceğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ