USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çocukların dünyaları bir dokunuşla değişti

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çocukların dünyaları bir dokunuşla değişti
22-03-2016 11:53
Google News

Tek farkı +1 kromozom bireyler sevgiyle neler yapabileceklerini gösterdiler.

Ortalama her canlı 800 doğumdan birisi Down Sendromlu olarak dünyaya geliyor. Dünyada ve Türkiye'de Down Sendromlu bireyler için farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 21 Mart çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl da 21 Mart Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde Down Sendromu'nun bir hastalık değil, genetik bir farlılık olduğuna dikkat çekildi. 

SENDROMA DİKKAT ÇEKİLDİ 

Türkiye Down Sendormu Derneği 21 Mart kapsamında sosyal medyada dikkat çekmek için " #işteşimdifarklıyım" hashtag'i ile farklıklı olmanın nasıl doğduğumuzla değil kim olmayı seçtiğimizle ilgili olduğunu göstermek ve doğuştan gelen farklılıkları görmezden gelmek için bu kampanyayı başlattı. Dernek ayrıca 27 Mart'ta Feshane'de geniş katılımlı bir parti düzenleyecek. Farkındalık yaratmak için düzenlenecek etkinlikte hem Down Sendromlu bireyler hem de aileler neşeli saatler geçirecek. 

ÇOCUKLARIN MANDALA KEYFİ 

Sanatçı İpek Açar, çocuklarla mandala eğitimine katıldı. Açar, çocuklarla nefes açma, rahatlama terapisine katıldı, mandala boyadı. 

DOWN SENDROMU NEDİR?

Genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken DS'lu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlu bireylerin topluma kazandırılması, yaşıtları ile birlikte eğitim alması hatta kendi işini korup başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilmesi çeşitli eğitimlerle mümkün. 

BU MAÇ ÇOK ÖZEL

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü, Down Sendromlu gençler ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar antrenörleri arasında yapılan gösteri maçıyla kutlandı. 15 dakika yapılan maç beraberlikle sonuçlandı.Down Sendromlu çocukların top oynama becerisi ve yaşam sevgisi herkesi hayran bıraktı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ