USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Çocuklarınızın başarılı olmasına yardımcı olmanın 5 yolu

Türkiye'de eğitim sistemi oldukça karmaşık ve zorlu.  Buna ek olarak değişken bir yapıya sahip. Yakın geçmişte Millî Eğitim Bakanlığınca, kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" isimli yeni müfredatta beceri odaklı yaklaşımların benimsendiği belirtilirken kamuoyunda büyük tartışmalara sebep oluyor.

Çocuklarınızın başarılı olmasına yardımcı olmanın 5 yolu
15-07-2024 17:18
15-07-2024 17:20
Google News

Türkiye’de veliler çocuklarının akademik yolculuklarında önemli bir rol oynuyor. 2022 yılı itibariyle Türkiye’deki üniversitelerin sayısı 200’ü aştı ancak eğitim kalitesi ve hayatın sonraki alanları için öğrencileri ne kadar hazırladıkları da tartışma konusu. Bu nedenle çocukların akademik başarısı yanı sıra hayat yolunda sağlam adımlar atmaları için sadece okul eğitimi yeterli değil.

Çocukların Başarısını Önemseyen Ebeveynler İçin İpuçları

Türkiye’de üniversiteye hazırlık için lise mezuniyetinden sonra YKS’ye girmek gerekiyor. Ek olarak yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin SAT ya da ACT gibi akademik başarıyı yurt dışı standartlarında ölçen sınavlar var. Sınavlar önemli olsa da, hayatta başarılı olmak bütünsel bir yaklaşım şart. Bunun için çocuğunuzla sağlıklı iletişim şart. Peki bunu başarmak için neler yapmalı?

1. Zihinsel Sağlığı Önemseyin:

Bu, hayatımız boyunca sahip lmamız gereken bir beceri. Belki bunu bizzat ebeveynlerin de uygulaması gerekiyor.

  • Baskıyı Anlamak: Sınavlar ve üniversite girişleri ile ilgili çocukların bunaldıklarını kabul etmekle işe başlamalısınız.
  • Sağlıklı Alışkanlıkları Teşvik Etmek: Çocuğunuzun akademik başarısını destekleme sürecinde ve sonrasında onlara yardımcı olacak diğer etken sağlıklı alışkanlıklar olacak. Yeterince uyuduklarından, sağlıklı beslendiklerinden emin olmak gerek.
  • Destek Sistemi Oluşturmak: Çocuğunuzu, olumlu pekiştirme sunan ve karşılaştıkları zorlukları anlayan arkadaşları ve aile üyeleriyle bağlantı kurmaya teşvik edebilirsiniz. Unutmayın ki çocuğunuzla sağlıklı iletişim tek seçenekli bir yol değil.

2. Başarılarını Onurlandırın

Sadece belirli bir sınav puanı almak yerine öğrenmenin ve gelişmenin önemini vurgulamayı deneyin. Dersleri ve hayatları konusunda gösterdikleri çabayı ve ilerlemeyi takdir ettiğinizi belli edin. Evde rahatsızlıktan uzak, özel bir çalışma alanı oluşturun.

3. Hedef Belirlemelerine Yardımcı Olun

Okullardaki akademik ve kariyer rehberlik danışmanları değerli kaynaklar olabilir. Çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerini anlamasına, farklı akademik programları keşfetmesine ve bir çalışma planı geliştirmesine yardımcı olabilirler.

4. Sosyal Becerilerini Öne Çıkarın

Çocukların akademik başarısı kadar sosyal hayatta kendileri olabilmeleri önemli. Çocuğunuzu tutkularını ve ilgi alanlarını keşfetmeye teşvik edin. Onları spor, müzik, sanat veya toplumsal hizmet gibi ders dışı etkinliklere katılmalarını sağlayın.

mSpy Desteğiyle İşleri Yoluna Sokabilirsiniz

Çağımızda teknoloji hızla ilerlerken en büyük sorunlardan biri, dışarıdan çok fazla uyaran olması ve bu uyaranların takibinin ebeveynleri çok zorlaması.  Çocuklarınızın Başarılı Olmasına Yardımcı Olmanın 5 Yolu rehberini hazırlarken son seçeneği bu konuya ayırdık. Burada yaklaşık mSpy güvenilir mi okuyabilirsiniz.

  • Çağrı Kayıtları ve Mesajlar: mSpy, gelen ve giden aramaları telefon numaraları, arama süresi ve zamanı dahil olmak üzere izlemenize; gönderilen ve alınan tüm mesajları görüntülemenize olanak tanır.
  • Konum Takibi: mSpy ile çocuğunuzun nerede olduğunu gerçek zamanlı olarak takip edebilir veya hareket geçmişlerini görebilirsiniz.
  • Sosyal Medya Takibi: mSpy, Facebook, Instagram, Snapchat ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarını izlemenize olanak tanır.
  • İnternet Geçmişi Takibi: mSpy, çocuğunuzun ziyaret ettiği web sitelerini takip edebilir, böylece uygunsuz içerikleri veya gezinme alışkanlıklarını tespit etmenize olanak tanır.

Çocukları Geleceğe Hazırlama Konusunda Yalnız Değilsiniz

Dünya Ekonomi Forumu raporuna göre, sadece önümüzdeki birkaç yıl içinde tahmini olarak 5 milyon iş kaybedilecek ve çoğu alanda yaratıcı düşünme ve sürekli öğrenme becerisi hayati önem taşıyacak. Bu becerileri kazanmaları için çocukların akademik başarılarının yanında dikkat sürelerini arttırmaları dolayısıyla telefonla olan ilişkilerini düzenlemeleri şart. mSpy gibi uygulamalarla bu zorlu konuya çocuğunuzla çatışmadan çözüm bulabilir ve ekranla ilişkisini düzenledikten sonra sosyal faaliyet ve çalışma alanlarındaki başarısıyla beraber iletişiminizin daha iyi bir yola girdiğini gözlemleyebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ