USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Corona virüsü 22 farklı ülkede

"İNFLUENZA B OLARAK TESPİT EDİLDİ"

Corona virüsü 22 farklı ülkede
01-02-2020 23:37
Google News

Son dakika haberi: Corona virüsünden ölenlerin sayısı yükseliyor! Koronavirüs şimdiye kadar 22 farklı ülkede görüldü! Virüsten korunmak için...
Tüm dünyayı teyakkuza geçiren corona virüsü hakkında son dakika haberleri geliyor. 2019-nCoV olarak ifade edilen yeni tip koronavirüsü şimdiye dek 22 farklı ülkeye yayıldı. Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan başta Çin olmak üzere tüm dünyanın kabusu olan corona virüsünden ölenlerin sayısı 259'a yükseldi. Ölen kişilerin dışında virüsün enfekte olduğu kişi sayısı da dünyada 11.374 olarak ifade edildi. Resmi rakamların dışında Çin'de yaşayan insanların iddialarına göre ise ölü sayısı çok daha fazla, ülkede toplu taşıma yasaklandı ortaya çıkan yeni videolarda yol ortasında hayatını kaybeden kişiler görülüyor. Koronavirüsün bulaştığı ülkeler arasında Tayland, Japonya, Singapur, Hong Kong, Güney Kore, Tayvan, Almanya, Kanada, ABD, Rusya, İtalya, Finlandiya, Macaristan ve Fransa gibi ülkeler de var. Türkiye'de ise corona virüsüne rastlanmadı, Wuhan kentinde mahsur kalan Türk vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen uçakla Türkiye'ye getirildi. Corona virüsü hakkındaki son dakika 

Yeni tip koronavirüsün yayılma hızı ve etkisini hemen göstermesi gibi bileşenler Çin'de ve çevre ülkelerde ölümlerin artmasına neden oluyor. Çin resmi kaynaklarına göre ölü sayısı 259'a ulaştı. Özellikle Hubei şehrinde ölenlerin sayısı çok fazla. Dünya Sağlık Örgütü, virüsle mücadele için kırmızı alarm verildiğini açıkladı. ABD ve Rusya gibi ülkelere de yayılan corona virüsü yüzünden Avrupa ülkeleri de teyakkuza geçti. Öte yandan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne yatırılan 7 yaşındaki Çinli bir çocuğun corona virüsü taşıdığı iddiaları üzerine dekan Prof. Dr. Tufan Tükek açıklamalarda bulundu! Çocuğun hastalığının corona virüsü ile ilgisi olmadığı 7 yaşındaki çocukta İnfluenza B tespit edildiği ifade edildi.

Korona virüsü nasıl bulaşır, virüse karşı hangi tedbirler alınmalı? Bu sorulara milyonlarca insan cevap arıyor, A Haber'e konuşan Dr. Buğra Buyrukçu bu virüslerin genellikle toplu taşıma araçlarında, havaalanlarında ve otobüs garlarında bulaştığını belirtti.

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Dekan Tükek, "Dün sata 20.00 sıralarında Çin'den gelen bir Çin vatandaşı, 6-7 yaşlarında bir hasta acil çocuk ünitemize başvurdu. Başvuru sırasında ateşi ve halsizliği olması nedeniyle ve Çin'de olan yaygın viral hastalık nedeniyle arkadaşlarımız tedbir aldı. Coronavirüs yada mevsimsel influenza virisü olabileceği açısından gerekli tedbirler alındı. Hastanın solunum sıkıntısı olmaması akciğer grafiğinin temiz olması, ateşinin ilerleyen saatlerde düşmesi nedeniyle Corona virüsünden biraz uzaklaşıldı. Çin'den gelmiş olması nedeniyle kanları ve burun sürüntü örnekleri alındı. Halk sağlığı ve sağlık müdürlüğü yetkilileriyle gerekli temaslar kuruldu. Sabah Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen arkadaşlar tarafından alınan örnekleri Ankara'daki bir merkeze yönlendirildi. Henüz oradan bir sonuç çıkmadı" dedi.

"İNFLUENZA B OLARAK TESPİT EDİLDİ"

Prof. Dr. Tufan Tükek, "Biz kendi labaratuvarlarımızda mevsimsel salgın virüs hastalıklarıyla ilgili panellerimizi yaptırdık. Az önce sonuçlandı. İnfluenza B olarak tespit edildi. Bizde mevcut hastalığının mevsimsel bir grip olduğunu başından beri düşünüyorduk. Bu şekilde hastamızın İnfluenza B virüsü olduğunu tespit etmiş olduk. Sosyal medyada görmüş olduğumuz bazı üzücü olaylar bizi gerçekten üzmüştür. Bu anlamda halkı panikletecek halkı galeyana getirecek paylaşımları, gerek gazetecilerin gerekse diğer birimlerin yapmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kesin Corona virüs tanısı kondu şeklinde bir takım paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımlar bizi gerçekten üzmüştür. Çünkü hastanın sürüntüleri ve örnekleri labaratuvara yeni gönderilmiştir. Burada kesin tanı çıkması zaten mümkün değildir. Şunu rahatça söyleyebilirim durumunun iyi olması, ateşinin düşmüş olması ve influenza b virisünün çıkmış olması hastanın mevsimsel anlamda bir gribal enfeksiyon geçirdiğini göstermiştir" dedi.

KORONA VİRÜSE KARŞI HANGİ TEDBİRLER ALINABİLİR?

Korona virüsten hayatını kaybedenlerin yanı sıra iyileşenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Belirli bir ilacı olmamasına rağmen bağışıklık sistemi güçlü olanların da iyileştiği görülüyor. Virüse karşı bağışıklık sisteminin nasıl güçleneceğini Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu A Haber'e anlattı.

Korona virüse karşı hangi tedbirler alınabilir? Nasıl korunmalıyız? | Video


"BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRMEK İÇİN EKİNEZYA, KUŞBURNU VE MELEK OTUNU KULLANABİLİRİZ"

Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu : "Sadece korona virüs değil birçok virüse karşı bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiğimizde hastalanmak çok mümkün olmuyor. Bunu yapabilmek için ekinezyayı, kuşburnunu, geven ve melek otunu kullanabiliriz. Bu üç otu tükettiğimizde bağışıklık sistemimiz virüslere karşı çok duyarlı hale geliyor ve hastalanmak mümkün olmuyor. Buna ek olarak c vitamini ve çinko takviyesi almak da virüse karşı çok etkili silahlardır. C vitamini ve çinkoyu eczaneden temin etmek ise daha yararlıdır. Çocuklara için de bu ürünlerin çocuk formda olanlarını tavsiye diyoruz. Aynı zamanda toplu ortamlarda bulunan kişiler palmarosa ve lavanta yağını karıştırarak kullanabilirler. Bu yağın aynı zamanda bebeklere ve kronik hastalığı olanlara da hiçbir sakıncası yoktur. Amerika'da bulunduğum sürede kişilerin hastalıktan korunmak için bu yağı sıkça kullandığını gözlemledim. Özellikle toplu taşımanın olduğu havaalanlarında ve otobüs garlarında sıkça görülüyor." ifadelerini kullandı.

ÇİN'DE HAYAT DURDU

Çin Merkezi Televizyonunun (CCTV) haberinde, Çin'de 2019-nCoV ile mücadele için kurulan "Merkezi Hükümet Yeni Tip Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Çalışma Grubu"nun, Başbakan Li Kıçiang liderliğinde toplandığı belirtildi. Toplantıda yaklaşık 60 milyon nüfuslu ve 17 kentinde toplu ulaşımın durduğu Hubey eyaletinde, Bahar Bayramı tatilinin salgınla mücadele kapsamında uygun şekilde uzatılacağı kaydedildi.

Hubey'de yaşayan ancak farklı yerlerde çalışan kişilerin geçici olarak işlerine dönmemesi gerektiği ve virüs vakasının hızla arttığı yerlerde, yasal prosedürler yerine getirildikten sonra işe ve okula başlama tarihlerinin ertelenebileceği vurgulandı.

YURT DIŞINDAKİ VUHANLILAR KENTE GERİ GETİRİLİYOR

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC), yaptığı açıklamada, yerel bir hava yolu şirketince yapılacak seferlerle Malezya ve Tayland'da bulunan Vuhan sakinlerinin kente geri getirileceğini bildirdi. Tayland'daki 117 ve Malezya'daki 100 Vuhanlı için iki sefer düzenleneceği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Vang Yi, Kanadalı mevkidaşı François-Philippe Champagne ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Kanada'da yaşayan Hubey sakinlerinin de ülkeye geri getirilmesi için çalışmalar yapıldığı vurgulandı. Bakanlık sabah saatlerinde Çin hükümetinin yurt dışındaki Vuhanlıların kente geri getirilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ