USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Kırcaali ziyareti ve yaşananlar

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Bulgaristan'da coşkuyla karşılandı. Bölge hakkında Kırcaaali doğumlu Bursa 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Hasan Öztürk’ten bilgiler alan Kılıçdaroğlu’nun gezisinde hüzün ve coşku bir aradaydı.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Kırcaali ziyareti ve yaşananlar
17-04-2023 17:08
17-04-2023 18:02
Google News

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bulgaristan Türkleri'nin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali bölgesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Bursa 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Öztürk, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda partili katıldı. 

KIRCAALİ BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Programına Kırcaali Belediyesi ziyareti ile başlayan Kılıçdaroğlu, burada belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ardından asimilasyon sürecinde annesinin kucağında şehit edilen Türkan Bebek'in mezarına giden Kılıçdaroğlu dua sonrasında 'Marteniçka'sını Türkan Bebek'in mezarında bulunan çam ağacına bağladı. 

MESTANLI'DA ESNAF BULUŞMASI

CHP Bursa 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Hasan Öztürk'ten bölge ve bölge halkı hakkında bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu, Kırcaali ziyaretinin ardından Mestanlı'ya geçerek Türk esnafla birlikte oldu. Mestanlı'da büyük bir ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, esnaf ile birlikte bol bol sohbet etti. 

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HAREKETİ TÜM KADROLARIYLA KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDAYDI

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Kırcaali'nin Türkiye'de bulunan kardeş kenti Edirne Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine geniş bir katılım sağlanırken Bulgaristan'daki Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Karadayı, milletvekileri ve belediye başkanları da eksiksiz yer aldı. 

CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU'NDAN SOYDAŞLARIMIZA KONUŞMA

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oldukça geniş katılımlı gerçekleşen iftar yemeğinin ardından Bulgaristan'da bulunan soydaşlarımıza bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada: 

Adaletin olmadığı bir dünyada asla huzur olamaz. Asla bereket olamaz. O nedenle insanoğlu adalete her zaman susamıştır. Bunu da sizler Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız en iyi şekilde bilmektedir. O nedenle 14 Mayıs'ta sandıklara gideceğiz. Oylarımızı kullanacağız. Çifte vatandaş olarak Bursa'da, İzmir'de, İstanbul'da Kocaeli'de varsınız. Sizler hep demokrasiyi istediniz. Aynı şeyi talep ediyoruz.Hak istiyoruz, demokrasi istiyoruz. Bunların sağlanacağı bir ortamı hep beraber gerçekleştireceğiz"dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ