USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan Bosna Hersek ziyareti

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI VE ULUSLARARASI ALİYA DÜŞÜNCE DERNEĞİ ONURSAL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU, UVAKOĞLU ATSIZ BEYİN TORUNU ABDURRAHMAN UVAK’IN DAVETİ ÜZERİNE BOSNA HERSEK’E ZİYARETTE BULUNDU.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan Bosna Hersek ziyareti
23-06-2023 09:27
Google News

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Uvakoğlu Atsız Bey’in torunu Abdurrahman Uvak’ın daveti üzerine Bosna Hersek’e ziyarette bulundu.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Uvak Doo grubu sahibi Bosna-Hersek İş İnsanları Derneği Başkanı Sultan Alparslan’ın komutanlarından Uvakoğlu Atsız’ın torunu Abdurrahman Uvak’ın daveti üzerine gittiği Bosna-Hersek’deki programına, Bosna-Hersek’in İlk Cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanlığı Konseyi’nin İlk Başkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret ederek başladı. Burada bir konuşma yapan Topçu, şu ifadeleri kullandı:


“Programıma insanlığın İzzet’i Bilge Lider Aliya’nın manevi huzurlarına çıkarak, ona çok sevdiği Türk milletinin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlamak istedim.”


Daha sonra Zenica’da bulunan Türk Parkındaki mehter konserine katılan Topçu, burada Albay Aydın Erdem’i ve mehteranı kutladı. Hotel Zenica’da düzenlenen ve Bosna-Hersek Büyük Elçisi Sadık Babür Girgin ve Zenica Kantonu Başbakanı, ilgili bakanlar ile Türkiye’den ve Bosna Hersek’ten çok sayıda iş adamı iştirak ettiği toplantıda yaptığı konuşmada ise, “Sizleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Bu vesile, İnsanlığın İzzet’i, Bilge Lider Aliya’nın ülkesinde onun evlatlarıyla tekrar buluşmuş olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. 1992-1995 yıllarında dünyanın seyrettiği hukuksuz savaşta, vatanları, istiklal ve istikballeri için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve şanlı başkomutan Aliya İzzet Begoviç’i saygı rahmet ve şükranla anıyorum. Cenab-ı Hak her birine cennetini ve cemalini nasip eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ