USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Spor

Cumhurbaşkanı Danışmanı iddiayı doğruladı! Formula 1 kutlamalarında şampanya kullanılmadı

Formula 1 Türkiye Grand Prix'i sonrası Mercedes CEO'su Toto Wolff, podyumdaki kutlamalarda şampanya yerine gazoz benzeri bir içecek verildiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiaları doğruladı ve kutlamalarda şampanya kullanılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Danışmanı iddiayı doğruladı! Formula 1 kutlamalarında şampanya kullanılmadı
16-11-2020 12:24
Google News

Formula 1'de sezonun 14. yarışı Türkiye Grand Prix'i, 5.3 kilometrelik Intercity Ä°stanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapıldı. Yarışa 6. sırada baÅŸlayan Lewis Hamilton, damalı bayrağı en önde görerek hem yarışı kazandı hem de Formula 1'de 7. ÅŸampiyonluÄŸuna ulaÅŸtı.

Hamilton'ın ÅŸampiyonluÄŸunun ardından düzenlenen ödül töreninde, geleneksel olarak patlatılan ÅŸampanya yerine gazoz verildiÄŸi iddia edildi. Sky Sports kanalının yayınına katılan Mercedes takım patronu ve CEO'su Toto Wolff törende ÅŸampanya verilmediÄŸini söylerken, "Kutlamada ÅŸampanya yerine gazoza benzeyen bir ÅŸey verildi. Birazdan hep birlikte eÄŸlenmeye gideceÄŸiz veaz önce podyumda içtiÄŸimiz gazozdan farklı ÅŸeyler olacak" dedi.

CUMHURBAÅžKANI DANIÅžMANI Ä°DDÄ°AYI DOÄžRULADI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CumhurbaÅŸkanı Danışmanı Ä°smail Cesur, Toto Wolff'ün iddialarını doÄŸruladı ve ödül töreninde derece yapan sporculara ÅŸampanya verilmediÄŸini belirtti.

Formula 1 yönetiminin çoÄŸunluÄŸu Müslüman olan ülkelerde bu konuda hassasiyet gösterdiÄŸini söyleyen Cesur, "Podyumda gazlı içecek meselesini de rezalet olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır. Formula 1 çoÄŸunluÄŸu Müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor. Sadece F1 deÄŸil, birçok spor dalında ÅŸampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. Ä°nanç hassasiyeti had safhada oluyor. ÖrneÄŸin geçtiÄŸimiz yıllarda Bayern Ribéry'nin, City Mahrez'in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane'nin bu hassasiyetine önem vermiÅŸti. Bu durum yıllardır böyle. Olayın bir de alkollü içecek reklamı yasağı da söz konusu. Tüm dünyanın yıllardır yaÅŸadığı ve artık aÅŸtığı bir olay bu" dedi.

VETTEL DE 2011'DE Ä°ÇEMEMÄ°ÅžTÄ°

Bundan önce 2011 yılında yapılan Türkiye Grand Prix'inde ise, birinciliÄŸi kazanan Sebastian Vettel içki içememiÅŸti. Yarış öncesi Vettel'e, Türkiye'de içki içme konusunda yaÅŸ sınırının 24 olduÄŸu söylenmiÅŸ ve o tarihte 23 yaşında olan Alman pilot, podyumda ÅŸampanya içememiÅŸti.

Red Bull'un takım patronu Christian Horner da olayı doÄŸrulayarak "Pilotlarla yarış öncesinde yapılan toplantıda durum açıklanmıştı. Türkiye'de içki içme konusunda yasalar 24 diyor, Vettel ise 23 yaşında" ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ