USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum'

Oyunu Üsküdar'da kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum'
23-06-2019 17:19
Google News

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı yenileme seçiminde oyunu kullanmak üzere Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokuluna geldi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın eÅŸi emine ErdoÄŸan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile kızları Esra Albayrak da oylarını kullanmak üzere aynı okula geldi. Burada oyunu kullanan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, zarfı 3300 nolu sandığa attı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ardından eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Esra Albayrak da oylarını kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Öncelikle Ä°stanbul gibi bir ÅŸehrimizin büyükÅŸehri belediye baÅŸkanlığı seçimi bu ÅŸekilde yapılmamalıydı. Ne yazık ki 31 Mart'tan sonra mevcut geliÅŸmeler böyle bir seçimin yapılması, YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de Ä°stanbulumuzun seçimini gerçekleÅŸtiriyoruz. Ä°stanbulumuzun geleceÄŸine tecrübesiyle, dinamizmiyle ve Ankara-Ä°stanbul bütünleÅŸmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. Ä°stanbul seçmeni Ä°stanbul için en isabetli kararı verecektir diye düÅŸünüyorum. Sizlerin gayretleri için de teÅŸekkür ediyorum" dedi.

 
Seçimlere katılımın sorulması üzerine ErdoÄŸan, "Çok gayret ettik. Ä°stanbul dışında olanları buraya taşımak için, buradan da memleketlerine gönderilmesi noktasında bir çalışma. Ä°stanbul'da olanlar bu iÅŸin önemini çok iyi biliyor. Herhalde katılımın çok yüksek olması gerekiyor" dedi. 

Bir basın mensubunun dün Ä°stanbul'da yoÄŸun trafik olduÄŸunu söylemesi üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ben o kilitlenen trafiÄŸi yaÅŸadım" dedi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, okuldan ayrılırken vatandaÅŸların yoÄŸun sevgi gösterisiyle karşılaÅŸtı.  

Mustafa Esen - Metin BaÅŸar -Ä°smail CoÅŸkun/Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ