USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'deki görüşmesi sona erdi. Kameraların karşına geçen iki lider açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'den ortak açıklama
04-09-2023 16:49
04-09-2023 17:03
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İşte Putin'in açıklamalarından satır başları:

Görüşmede bölgesel ve küresel konuları değerlendirdik. Türk ekonomisine ucuz yakıt sevkiyatına devam edeceğiz. Yerli para kullanımı konusunda kararlılığımızı sunduk.

Rusya ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu felaketler olduğu zaman yardım etmeye hazırız. Depremden sonra Rusya ilk kurtarıcı ülkelerden oldu. Yangın söndürme uçaklarımızı gönderiyoruz.

TAHIL ANLAŞMASINI CANLANDIRMAYA HAZIRIZ

Tahıl anlaşmasının sona ermesi gıda pazarını engellemedi. Gerçek ihtiyaç sahiplerine tahıl girmediği için endişeliyiz. Tahıl anlaşmasını canlandırmaya hazırız. Bizim Rus tarım ürünleriyle ilgili yaptırımlar kaldırılırsa buna hazırız.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Kıymetli dostum Putin'e nazik daveti için tekrar teşekkür ediyorum. Bu vesile ile deprem ve yangınlar sırasında gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum.

Kendisi ile son olarak Astana'da bir araya gelmiştik. Bugüne kadar Sayın Putin ile daime telefon diplomasisini sürdürdük. Bugün ise ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bir araya geldik.

İkili ticaret hacmimiz 69 milyar dolara ulaştı. 100 milyar dolar hedefine emin adımla ilerliyoruz. 5 milyon 230 bin Rus vatandaşını ülkemizde ağırlamıştık. Bu sayının kalan dönemde daha da artacağına inanıyoruz.

TAHIL KORİDORU İÇİN YENİ ÖNERİ PAKETİ

Üzerinde durduğumuz konulardan biri de tahıl girişiminin canlandırılması. Eksikler giderilerek girişim devam etmeli. Rusya'nın girişimin yeniden başlama konusundaki beklentileri tüm tarafların malumudur. Biz de bu talepleri ifade ettik, ediyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi sevgili dostum ile de paylaştım. Yeni öneri paketinden sonuç alacağımıza inanıyoruz.

Devam eden çatışmaların bir an önce kalıcı ve adil bir barışla sona erdirilmesini arzu ediyoruz. Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasında doğrudan müzakerelere ev sahipliği yaptık. Bu konuda üzerimize düşeni yine yapmaya hazırız.

Suriye Güney Kafkasya Libya ve Afrika'daki son gelişmeleri de değerlendirdik. Sayın Putin'e şahsıma ve heyetime göstermiş olduğu hüsnükabul için teşekkür ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ