USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Türkiye’nin güçlü olması Kıbrıs’ın güçlü olması demek"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gençlerin Kıbrıs ile Türkiye arasında geleceğe ilişkin güçlü köprülerin atılmasına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Türkiye’nin güçlü olması, dimdik ayakta olması demek Kıbrıs’ın güçlü olması, dimdik ayakta olması demektir. Sizlerin öz güveniniz ve başınızın dik olması çok bizim için çok önemli." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay:
05-11-2019 23:38
Google News

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde KKTC’den gelen gençleri kabul etti. Oktay, burada yaptığı konuÅŸmada, milletin evinde milletin temsilcileri ve geleceÄŸin teminatı gençleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduÄŸunu belirtti. Hem Türkiye’de hem de KKTC’de gençlerin sorunların çözümü için siyasette rol almaları ve dik duruÅŸ sergilemelerinin önemli olduÄŸunu ifade eden Oktay, gençlerin Kıbrıs ile Türkiye arasında geleceÄŸe iliÅŸkin güçlü köprülerin atılmasına büyük katkı saÄŸlayacağını söyledi. KKTC’li gençlerin yerinin sadece Ada olmadığına dikkati çeken Oktay, "780 bin kilometrekarelik vatan toprağı da sizin yeriniz. Åžu anda evinizdesiniz, misafir deÄŸilsiniz. Biz teÅŸkilatlarımızı nasıl burada ağırlıyorsak sizi de ağırlıyoruz." diye konuÅŸtu.

Oktay, Kıbrıs’ta çözümde olmazsa olmaz ÅŸartlarının iki tarafın da siyasi eÅŸitliÄŸi olduÄŸunu aktardı. Azınlık ilkesine göre barışı saÄŸlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Oktay, "Kendi geleceÄŸinizle ilgili kendinizin söz sahibi olmanız gerekir. Bu insan bir ÅŸey. Hidrokarbon kaynakları var. Bölgeye olan ilginin nereden kaynaklandığını görüyorsunuz. Bu, bugün konuÅŸulan ama onlarca yıl öncesinde bilinen bir gerçeklik. Åžimdi daha fazla günyüzüne çıktı. Türkiye burada da aynı duruÅŸunu sergiliyor. Madem ki Ada’da iki halk varsa bu adil paylaşım olmalıdır. Bu refah Ada’da yaÅŸayanlarındır ve her iki tarafa eÅŸit dağıtılmalıdır." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Oktay, KKTC’de yaÅŸayan gençlerin Malazgirt ve Çanakkale’ye gezi düzenlediklerini dile getirdi. Malazgirt ve Çanakkale’nin farklı mesajlarının olduÄŸunu aktaran Oktay, ÅŸunları kaydetti:
"Ortak deÄŸerlerimizi hatırlamalıyız. Birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlanmasında size büyük önem düÅŸüyor. 500 bin kiÅŸi bir arada rahat yaşıyor olmalı birlik içinde. OlabildiÄŸince parçalıyoruz. Rakipleriniz olabilir ama söz konusu KKTC olduÄŸunda ortak hareket edebilmelisiniz. Fay hatlarını yok etmeliyiz. 1974-75 öncesi orada olanlarla mesafe kesinlikle azaltılmalı. Orada yaÅŸayan herkesin Kıbrıs ortak paydasında ve ortak deÄŸerler paydasında bütünleÅŸmesi lazım. Bizim bunu saÄŸlıyor olmamız lazım. Kıbrıs’ta herhangi birisinin burnunun kanamasına Türkiye asla müsaade etmez. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, isterse dünya ayaÄŸa kalksın. Umurumuzda bile olmaz. Açık söylüyorum. Türkiye son derece yerini yurdunu bilen bir milletin yaÅŸadığı bir vatandır. YaÅŸadığımız vatan sadece toprak parçasından ibaret deÄŸildir. Her bir santimetrekaresini kanla suladığımız ulvi bir mekandır. Kıbrıs da öyledir. KKTC’nin nereden nereye geldiÄŸini siz de çok iyi biliyorsunuz. Türkiye’nin güçlü olması, dimdik ayakta olması demek Kıbrıs’ın güçlü olması, dimdik ayakta olması demektir. Sizlerin öz güveniniz ve başınızın dik olması çok bizim için çok önemli."
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ