USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Davutoğlu, güvenlik toplantısına katılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısı yapacak, ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

Davutoğlu, güvenlik toplantısına katılacak
07-12-2015 14:31
Google News

Toplantıların gündeminde, Rusya ve Musul olacak. Başbakan Davutoğlu, Rusya konusunda alınacak önlemleri ise yarın partisinin grup toplantısında açıklayacak. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı yapacak. Güvenlik toplantısının gündeminde, yaşanan Rusya krizi ve Musul olacak. Türkiye, Irak'ın kuzeyindeki en önemli kentlerden Musul'un yakınına asker sevkinde bulunmuştu. Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el Abadi'ye bir mektup göndererek, Başika’da geçtiğimiz Mart ayından bu yana uygulamakta olunan eğitim programı ve burada bulunan kuvvetlerin görev ve faaliyetlerine ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi vermişti. Türkiye'nin Irak'a IŞİD'le mücadelesinde her türlü desteğin kararlılıkla verileceği ifade edilmişti. Irak Başbakanı Ebadi ise Türkiye'nin 48 saat içinde askerlerini geri çekmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitmek de dahil olmak üzere mümkün olan tüm seçeneklerin kullanılacağını açıklamıştı. Irak'ın kuzeyindeki hava sahası ise, Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle 2 gün boyunca uçuşlara kapatıldı. Bu kapsamda, Musul konusundaki gelişmeler masada olacak.

Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle 24 Kasım'da Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile yaşanan uçak krizi de güvenlik toplantısının gündeminde olacak. Davutoğlu, güvenlik yetkilileri ve ilgililerle bu konuyu detaylı bir şekilde masaya yatıracak.

Güvenlik toplantısını yapmasının ardından ise Bakanlar Kurulu üyelerini toplayacak olan Davutoğlu, kurmaylarıyla da Rusya ve Musul konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Türkiye'nin Rusya konusundaki tutumu yakından takip ediliyor ve Rusya'nın tavrı da bu noktada önemseniyor. Davutoğlu, tüm iletişim kanallarının açık olması gerektiğini yaptığı açıklamalarda ifade etmişti. Türkiye'nin Rusya ile arasında ekonomik anlamda ciddi bir pazar payı bulunuyor. Rusya ile olan pazarın kaybedilmek istenmediği yönünde açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya'daki fuara Türkiye'nin katılacağını açıklamıştı. Rusya ile Türkiye arasındaki, ekonomik ve siyasi ilişkiler önem taşıyor. Bu kapsamda, Bakanlar Kurulu toplantısında, yaşanan Rusya krizinin de masaya yatırılması bekleniyor.

Davutoğlu, Rusya konusunda alınacak önlemleri ise yarın grup toplantısında açıklayacak.

Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ise Bakanlar Kurulu üyeleri ve eşleriyle Çankaya Köşkü'nde yemekte biraraya gelecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ