USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Devremülk tatilde büyük tehlike (ÖZEL HABER)

TÜKDER Genel Başkanı Necdet Filizoğlu, özellikle 40 yaş üstü vatandaşları devremülk tatil konusunda uyararak, kendilerine vaat edilenler konusuna çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Devremülk tatilde büyük tehlike (ÖZEL HABER)
18-08-2015 10:44
Google News

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM

TÜKDER Genel Başkanı Necdet Filizoğlu, Bursa.com’a yaptığı açıklamada, şehrin kalabalık bölgelerini kendilerine üs olarak seçen devremülk firma çalışanlarına karşı vatandaşları uyararak, “Firma yetkilileri özellikle genç kızları ve erkekleri kullanarak anket düzenleme adı altında vatandaşlardan telefon numaralarını alıyor.  Daha sonra bu vatandaşlar firma tarafından aranarak bedava tatil kazandığı bahanesiyle Bursa çevresindeki çeşitli termal bölgelerinde ağırlanıyor” dedi.

PSİKOLOJİK BASKIYLA DEVREMÜLK SATILIYOR

Haftalık ortalama üç otobüs dolusu insanın bu firma tarafından bu şekilde kandırılarak şehir dışına çıkarıldığını belirten Filizoğlu, “Buralarda vatandaşlara firma yetkilileri tarafından yoğun bir psikolojik baskı uygulanıyor. Vatandaşlar geç saatlere kadar gürültülü ve kafa karıştırıcı bir ortamın içinde bırakılıyor.  Buralarda vatandaşlara çeşitli sözleşmeler imzalatılıyor. Vatandaş daha sonra Bursa’ya döndüğünde ‘ben neyi imzaladım, nasıl böyle bir şey yaptım?’ diye pişman oluyor” diye konuştu.

14 GÜN İÇERİSİNDE İPTAL EDİLEBİLİR

'Termal turizm' adı ile 40 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik bu uygulamadan yoğun bir şekilde şikayet aldıklarını dile getiren Filizoğlu, “Bu noktada tüketicinin 14 gün içerisinde cayma hakkı var. Bu şekilde kandırıldığını düşünen vatandaşlar hemen bize başvuru yapsınlar. Bize bu konuda gelen şikayetlerin büyük çoğunluğunun tüketicilerin lehine sonuçlanmasını sağlıyoruz” diye konuşarak vatandaşları uyardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ