USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doğru iletişim 'geç konuşma'yı önler

Çocuklarının 2-3 yaşına gelip hâlâ konuşamıyor olması anne ve babaları korkutuyor. Uzmanlar bu sorunun bazı hastalıklardan kaynaklanabileceği gibi, iletişim yöntemiyle de ilgili olabileceğini söylüyor.

Doğru iletişim 'geç konuşma'yı önler
08-08-2015 12:35
Google News

Çocuklarının geç konuşmaya başlamasıyla ilgili telaşa düşen ebeveynler için Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı Dilek Eroğlu Uzun, AKŞAM Gazetesi’ne özel bilgiler verdi. Uzun, “Prematüre doğumlar, düşük doğum kilosu, işitme kaybı, zihinsel engel, yetersiz beslenme, tümörler, felç ve kas ve sinir hastalığı Serebral Palsi geç konuşmaya sebep olabilecek hastalıklardan bazılarıdır” dedi.   

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ 

“Çocuğunuz 2-3 yaş civarı jest ve mimikleri anlamıyorsa, soru sormuyorsa, yönergeleri takip edemiyorsa, sorularınızı cevaplamıyorsa, dil becerilerinin değerlendirilmesi gerekir” diyen Uzun, ev ortamındaki teknolojik aletlerin kullanımını sınırlandırmanın iyi bir dil gelişimini sağlayacağını belirtti. Çocuklarla devamlı konuşulması gerektiğini belirten Uzun, onlarla her gün kitap okumak için de vakit ayırılmasını önerdi. Uzun, erken tanı ve terapinin hızlı iyileşme sürecini beraberinde getirdiğini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ