USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

DOHADERN deprem bölgesinde can dostların yanında

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş “Sahipleri tarafından evlerde bırakılmış ve mahsur kalmış çok sayıda canlı hayvan var. Bu hayvanlar çıkarılmadan binalara yıkım kararı uygulanmasın.

DOHADERN deprem bölgesinde can dostların yanında
22-02-2023 01:35
22-02-2023 01:39
Google News

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde 41 bini aşkın kişi yaşamını yitirirken on binlerce kişi de yaralandı. Yüzbinlerce insanın evsiz kaldığı deprem aynı zamanda çok sayıda evcil hayvanı ve sokak hayvanlarını da etkiledi. Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHADERN) Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş “Sahipleri tarafından evlerde bırakılmış ve mahsur kalmış çok sayıda canlı hayvan var. Bu hayvanlar çıkarılmadan binalara yıkım kararı uygulanmasın. Bu vebalin altından kalkamayız” dedi.

İbrahim Tugay Ateş deprem bölgesinde enkaz altında kalan hayvanların yaşam hakkı için dernek üyelerinin bölgede yapmış olduğu çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Yaşadığımız depremde insanlar evlerden çıktılar ancak sahipleri tarafından evlerde bırakılmış bir sürü mahsur canlı hayvan var. Bu hayvanlar çıkarılmadan binalara yıkım kararı uygulanmasın! Hayvanların üzerine binaları yıkarak insanların kaçtığı ölüm şeklini onlara yaşatmayın! Onlar da can ve binalarda aç susuz mahsur bırakıldılar. Hayvanlar da depremzede.Lütfen binalardan hayvanlar kurtarıldıktan sonra binalara yıkım kararı uygulansın. STK’lara hayvanları almak için imkan ve izinler sağlansın. Devletimize sesleniyoruz! Bu canları binalardan kurtarmadan o binalar yıkılmamalı! Bu vebalin altından kalkamayız! Hayvanları hasarlı binalardan kurtarın. Derneğimizin yöneticileri ve üyeleri halen deprem bölgesinde. Dönüşümlü olarak o bölgelere hem insani hem de diğer canların gereksinimlerini götürüyoruz. Şimdiye kadar da 20 civarında refikimiz olan dernekler ile koordinasyonla 200’den fazla canı Bursa’ya tedavilerini tamamlayabilmek için getirdik.”

DOHADERN Başkanı İbrahim Tugay Ateş, yetkililere seslenerek yardımcı olmalarını istedi.  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ