USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Down sendromlu turist çocuktan duygulandıran davranış

Analya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan down sendromlu Danimarkalı çocuk, ailesiyle gezdiği sırada bir işyerinin önünde asılı duran Türk bayrağını öptü.

Down sendromlu turist çocuktan duygulandıran davranış
14-09-2015 18:59
Google News

Geçen pazar saat 00.30 sıralarında Şekerhane Mahallesi'ndeki Cihat Doğan'a ait dövme işlerinin yapıldığı işletmenin önüne gelen bir aile, vitrinden içerde yapılan çalışmaları izlemeye başladı. Bu sırada ailedeki çocuk işyerinin kapısında asılı duran Türk bayrağını öptü. Olay karşısında duygulanan işletme sahipleri dışarı çıkarak çocukla konuşmak istedi. Danimarkalı ailesinden çocuğun down sendromlu olduğunu öğrenen işletme sahipleri, çocuğa bu hareketi neden yaptığını sordu. İngilizce bilmeyen çocukla ailesi aracılığıyla iletişime geçilirken, down sendromlu çocuk içinden geldiği için bayrağı öptüğünü söyledi.

İşletme sahibi Cihat Doğan, yaşanan olayın kendilerini duygulandırdığını ve aynı zamanda düşündürdüğünü belirterek, "Bu davranış, son zamanlardaki olaylardan dolayı hoşumuza gitti ve duygulandık" dedi.

'BAŞKA TÜRKİYE YOK'

İşyeri çalışanlarından Gökhan Doğan ise şöyle dedi:

"Bu olayın bizi en çok etkileyen tarafı, bu bayrağı öpen çocuğun yabancı asıllı ve down sendromlu olması. Kendisi bayrağımızı içtenlikle öptü. Bunun hepimize örnek teşkil etmesini diliyoruz çünkü bu işletmede İzmir, Antep, Urfa, Mardin, Rize, Erzurum ve Konya'dan insanlar, hep birlikte çalışıyoruz. Zaten bu birlikteliği ülke olarak yaşıyoruz. Ama son günlerdeki olayların bizi birbirimizi düşürmesine gerek yok. Başka Türkiye yok diyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ