USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

DTG Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp: ‘Son pişmanlık fayda etmez’

Globalleşen dünyada dış ticaretin büyük riskler taşıdığına dikkat çeken DTG Dış Ticaret ve Gümrük Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp, “Dış ticarette oluşabilecek ihlal ve usulsüzlüklerde, 5 yıl hapis ve 10 bin gün para cezaları uygulanabiliyor” dedi.

DTG Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp: ‘Son pişmanlık fayda etmez’
16-12-2017 23:56
Google News

bursa.com 

Ulaşım olanaklarının artması ve hızla gelişen teknolojinin etkisiyle büyük ivme kazanan dış ticaret, firmalara getirdiği kazancın yanı sıra büyük riskler taşıyor. Bu risklere dikkat çeken DTG Dış Ticaret ve Gümrük Danışmanlık firması kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp, firma sahiplerine önemli uyarılarda bulundu.

Dış ticarette yaşanabilecek sorunlara değinerek “Son pişmanlık fayda etmez” diyen Ahmet Özenalp, bu riskleri, “dış ticaret mevzuatına bağlı oluşabilecek riskler, ticaret yapılan ülkenin makro, sosyo-ekonomik ve politik yapısı ile ilgili riskler ve ticaret partnerinin kredibilitesi, kur riski, finansman riski ve diğer riskler” olarak sıraladı.

Bu risk faktörleri ve oluşabilecek komplikasyonların, gerekli tecrübe ve mevzuatsal bilgi ile şirketler ve yöneticiler tarafından etkin şekilde yönetilebileceğine dikkat çeken Özenalp, dış ticaret yapan firmalara şu uyarılarda bulundu:

Dış ticaret anahtar risk yönetim konuları; vergilendirme kurallarına uyum, beyan edilen eşyaların tarife, menşe ve kıymet bakımından uygunluğu, kullanılan rejim ve rejim kurallarına uygunluk, ticaret politikası önlemlerine uygunluk, beyanname ve ekindeki belgelerin uygunluğu, ithal eşyasının gümrük beyanı ile muhasebe, stok ve finans kayıtlarının uyumu başlıklarında incelenir.

Ayrıca şirket içi ve şirket dışı olmak üzere pek çok sorumluluk konusu vardır. Bunlara uyulmaması durumunda, dış ticaret risk konularında oluşabilecek ihlal ve usulsüzlükler sorumlu veya sorumlulara ağır yaptırımlar getirebilir. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre 5 yıla kadar hapis 10 bin güne denk gelen para cezaları uygulanabiliyor.”

Açıklamasında, dış ticaret firmalarına yönelik yaptıkları çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Özenalp, müşterilerinin uluslararası rekabette güçlü konuma gelmeleri için çalıştıklarını dile getirerek, “Tüm bilgi ve birikimimizle firmalara dışarıdan bakan üçüncü göz oluyoruz ve dış ticarette söz sahibi olmaları için tüm birikimimizi müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

“MEVZUATLARA UYUM ÖNEMLİDİR” 

Açıklamasında, “Ülkemizin rekabet gücünü her şeyden üstün tutuyoruz” diyen Özenalp, firma olarak çalışma yöntemlerini; “Uluslararası mevzuatları yakından takip ederek, şirketlerin dış ticaret işlemlerini kolaylaştırmak ve oluşabilecek zararları öngörerek ortadan kaldırmak” şeklinde belirtti.

Özenalp açıklamalarını şöyle tamamladı: 

DTG Dış Ticaret Danışmanlığı, uçtan uca dış ticaret sürecinde, mal ve hizmet tedariğinden satış sonrasındaki tüm ticaret organizasyonunda firmalara eksiksiz danışmanlık hizmeti sağlıyor. DTG Dış Ticaret Danışmanlığı, dış ticaret sürecinde yaşanacak tüm olumsuzlukları en aza indirgemeyi hedefliyor.

DTG Dış Ticaret Danışmanlığı, hizmet verdiği firmaların dünya ticaret sahnesinde daha etkin rekabet edebilmesi için yasal konularda da destek sağlıyor. 35 yıllık tecrübesi ve bilirkişilik birikimini de müşterilerinin hizmetine sunan firmamız, müşterilerinin rekabet gücüne güç katacak hizmet ve çözümler sunuyor. Firmalara, operasyonel şeflik için de özel çözümler sunuyor, etkin risk analizi ve yönetimi ile maliyet verimliliği sağlıyoruz.”

UYUM DENETİMİ (COMPLİANCE) DANIŞMANLIĞI

DURUM TESPİT HİZMETİ (DUE-DILIGENCE)

Günümüzde satılacak veya alınacak şirketlerin gümrük ve dış ticaret işleri bakımından yükümlülüklerine ilişkin olarak incelenmesi ve bağımsız durum raporu sunulması, çok önem arz etmektedir. Çünkü gerek vergi gerekse ceza zaman aşımı süresi satın alma süreçlerini yıllar sonra bile etkilemektedir.

Ürün ve tedarikçi bulma ve satın alma danışmanlığı sürecinde başlayan hizmetlerimiz, firmalarımıza sözleşme sürecinde de devam ediyor. İtilaf ve soruşturma danışmanlığımız, risk yönetimi danışmanlığımız dış ticaret yönetim danışmanlığı ile devam etmektedir.

DTG Dış Ticaret Danışmanlığı; hizmeti, özellikle Bursalı firmalarımız için ayaklarına kadar getirmiş bulunmaktadır.’’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53