USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dübelin mucidi Arthur Fischer 96 yaşında hayatını kaybetti

Yapı işlerinde vidanın sağlam tutturulması için yüzeylerdeki deliğe monte edilen dübelin mucidi Arthur Fischer, Almanya'nın Tumlingen kentinde hayatını kaybetti.

Dübelin mucidi Arthur Fischer 96 yaşında hayatını kaybetti
29-01-2016 17:15
Google News

 

‘Dübel’in mucidi olarak dünya çapında üne sahip Alman mucit 96 yaşındaydı. Fischer, geçmişte kullanılan magnezyum flaşlardaki eksiği fark ederek, agfa-lux olarak bilinen fotoğraf makinesi flaşının da mucidiydi.  

Lise yıllarından sonra bir çilingirin yanında çıraklık yapmaya başlayan Fisher, senkronize flaş icadı sayesinde kendi şirketini kurdu. 

Doğup büyüdüğü Tumlingen’de 1948 yılında kurduğu firmada ‘dübel’i icat eden Fischer’in çelik çapa, matkap ve çimento-yongalı bağlantı elemanları üzerine bin 100'ü aşkın patenti bulunuyor.

'Patentlerin Kralı' olarak anılan Fischer, icatlarıyla günlük yaşamda karşılaşılan birçok probleme yaratıcı çözümler getirmişti. Sadece yumurta tutacağı bile Fischer'ın yaratıcılığına dair çok şey söylüyor.

DPA’ya verdiği bir söyleşide Alman mucit, ortakların ve güvenin başarıdaki önemine vurgu yaparak, “Benim her zaman bana güvenen ve fikir ve parayla beni destekleyen ortaklarım oldu” dedi.

Avrupa Patent Ofisi, 2014 yılında Fischer'ı yaşam boyu başarı ödülüyle onurlandırmıştı.

Fischer ailesinin bugün 32 ülkede 40’ı aşkın bayisi, 4 bini aşkın çalışanı ve yıllık neredeyse 661 milyon euro cirosu var. Şirket, 1980 yılından bu yana Arthur Ficher’in oğlu Klaus tarafından idare ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ