USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünya basını referandum sonuçlarını nasıl gördü?

Türkiye'de 58 milyon seçmen sandığa gitti. Dış basın referandum oylaması haberlerini manşetlere taşıdı. Hangi gazete ne yazdı? Atılan ilk başlıkların tamamı haberimizde...

Dünya basını referandum sonuçlarını nasıl gördü?
17-04-2017 12:09
Google News

Türkiye'de 58 milyon seçmenin oyladığı anayasa referandumuyla ilgili ilk sonuçlar %51,4 Evet, %48,6 Hayır olarak açıklandı. Sonuçları yurt dışındaki yayın organları böyle gördü;

İngiltere: The Guardian: İngiltere'nin köklü gazetelerinden The Guardian, ilk sonuçların ardından, 'Erdoğan gücünü artırdı' başlığı atarken, anayasadaki değişikliğin 1923'ten bu yana meydana gelen en köklü değişiklik olduğuna dikkat çekildi.

BBC: 'Erdoğan'ın Evet cephesi önde' başlığı atıldı.

Independent: Gazete, 'Erdoğan "üstün güce" sahip oldu' başlığını attı

ABD: CNN International: Köklü yayın kuruluşu CNN, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geniş kapsamlı yetki vermek için sandık başında' manşetini attı.

Fransa: Fransa’da saat 17.45 itibarıyla gazetelerin internet sitelerinde ve haber kanallarında yayınlanan haberlerde “Evet” oyunun önde olduğu belirtiliyor.

Fransız haber kanallarında gün boyu aralıklarla ve canlı olarak İstanbul ve Ankara’daki seçim merkezlerinden yayın yapan muhabirler, Türkiye için “Demokrasinin geleceğini” belirleyecek olan referandumda “Evet” ile “Hayır” arasında kıran kırana bir yarış olmasının beklendiğini ifade ediyordu.

Le Figaro: Fransız gazete internet sitesinde yayınladığı haberde Türkiye’de sandıkların yüzde 90’ının açıldığını, son belirlemelere göre 55 milyon Türk seçmenin yüzde 52.7 oranında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin artırılması yönünde bir karar verdiğini yazdı.

İskandinavya: İskandinav ülkeleri İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya basınından pek çok haber sitesi, Türkiyedeki anayasa değişikliği referandumu sonuçlarını canlı olarak yayınladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ