USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emeklilik için borçlanma talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 4 Ekim 2000’den önce oda ve vergi kaydı olan binlerce esnafın emeklilik beklediğini belirterek, “Sosyal güvenliğin anayasal bir hak olduğu unutulmadan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma imkanı tanınmalı” ifadesini kullandı.

Emeklilik için borçlanma talebi
07-11-2021 12:59
Google News

Palandöken, binlerce esnafın emeklilik yaşı geldiği halde geriye dönük borçlanma hakkı beklediğini belirtti. Sosyal güvenlik hakkının anayasal bir hak olduğunu ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

“4 Ekim 2000’den önce oda ve vergi kaydı olup esnaf olarak faaliyette bulunan binlerce esnafımız var. Bu esnafımızın emeklilik yaşı da geldi fakat o dönemde Bağ - Kur kaydı olmaması nedeniyle emekli olamıyor. Esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma imkanı tanınmalı.”

Palandöken, emeklilikte yaşa takılan kesim için çalışma yürütüldüğünü belirterek, bu sırada uzun zamandır Bağ - Kur mağduriyeti yaşayan ve bu konuda müjde bekleyen esnafın unutulmaması gerektiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ