USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

En güzel cevap onlardan geldi! "Sıkıntıya gerek yok, turşusunu kurar..."

Rusya’nın Türk gıda ürünlerini geri göndermesine en güzel cevap turşu üreticilerinden geldi: "Sıkıntıya gerek yok. Turşusunu kurar, dünyaya satarız!"

En güzel cevap onlardan geldi!
07-12-2015 10:50
Google News

 
Türkiye'nin önemli turşuculuk merkezlerinden Bursa'nın Gedelek Mahallesi'ndeki üreticiler, ihracatçı firmalara ‘Rusya'nın almadığı ürünleri bize getirin, turşusunu kuralım’ çağrısında bulundu. Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, üreticilerin ellerinde kalan ürünleri fabrikalarda turşu yaptıklarını söyledi. 

600 BİN TON ÜRÜN GELDİ 

Şener şöyle konuştu: “Rusya'nın açıklamaları ve aldığı karardan sonra şimdiye kadar Antalya'dan 500- 600 ton ürün geldi. Üreticilerin sıkıntı çekmesine gerek yok. Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda tüm üreticilerimize faydalı olmak için gereken yardımları yapmaya ve taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu elde kalan ürünlerden, turşu yaparak dünyanın tüm ülkelerine satmakta kararlıyız. Sıkıntıları olduğu zaman bizi arasınlar." 

GÜNDE 80 BİN TON ALIM 

Daha önce Antalya'dan çok küçük miktarlarda ürün aldıklarını ifade eden Şener, "Bu ürünler seralarda yetiştirilen ve bölgemizde o sezon için bulunmayan sebzelerdi. Buna karşın son bir hafta içinde Antalya'dan günlük 50 ile 80 ton arasında ürün alıyoruz. Turşuya uyacak çeşitleri elimizden geldiğince işlemekte kararlıyız. Üreticilerimize yardımcı olmak için çabalıyoruz" dedi. 

ÜRETİMİN YÜZDE 25’İ DIŞARIYA...

Gedelek Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez birçok ülkeye turşu sattıklarını söyledi. Dönmez, şunları kaydetti: "Yıllık yaklaşık 20 bin ton turşu üretiyoruz. Bunun yüzde 25'ini ihraç ediyoruz. Yurt dışına özellikle tatlı turşu ihracatı yapıyoruz."

SATILAMAYAN NE KADAR ÜRÜN VARSA BİZE GETİRİN

Sebze üreticilerine seslenen Dönmez, şunları kaydetti: "Üreten kardeşlerime sesleniyorum, ne kadar malları varsa getirsinler biz burada turşusunu kuralım ve dünyanın her yerine pazarlayalım. Bizim devletimiz güçlü bir devlet, Rusya'ya pabuç bırakmayız. Yeri geldiğinde Çanakkale'de düşmana karşı nasıl birleştiysek bugün de birleşiriz. Satılamayan ne kadar mal varsa getirsinler burada turşusunu kuralım."  

İHRACATA YÖNELİK ÜRETİM

İhracat ve iç piyasaya için üretim yaptıklarını anlatan turşu üreticisi Kamil Açıkgöz, “Devletimizin almış olduğu kararların arkasındayız. Biz gereken ne varsa yaparız. Üreticilerin ellerindeki sebzeleri alır, burada turşu yaparak değerlendirir iç piyasaya ve dış ülkelere pazarlarız" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ