USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

En sonunda Sudenaz için bakanlık devreye girdi!

Sudenaz A.'yı sokak ortasında vahşice saldıran zanlı hakkında soruşturma

En sonunda Sudenaz için bakanlık devreye girdi!
24-08-2024 13:40
24-08-2024 13:44
Google News

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 19 yaşındaki Sudenaz A., 14 yaşından beri dini nikahlı olarak birlikte olduğu Yılmaz Akman (37) isimli erkek tarafından, 3 yaşındaki çocuklarının gözleri önünde demir sopayla öldüresiye dövülmüştü. Sosyal medyada infiale neden olan görüntüler ve tepkiler sonrası emniyet harekete geçmiş ve Akman gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

14 yaşından beri şiddete maruz bırakılan Sudenaz, Gerçek Gündem'den Tuğba Özer'e konuşmuştu. Sudenaz, Yılmaz Akman'ın kendisini defalarca öldüresiye dövdüğünü söylemiş ve yaşadığı sistematik şiddeti anlatmıştı.

Gerçek Gündem'in sesini duyurduğu Sudenaz A.'nın davasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şunları söyledi:

"Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olduk. Saldırganın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin yakın takipçisi olacağız. Şiddete maruz kalan kardeşimize ve çocuğuna psikososyal destek sağlıyoruz. Şiddet başta olmak üzere kadınların hakkına, hukukuna ve onuruna yönelik hiçbir saldırıya asla tolerans göstermedik, göstermeyeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ