USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan 100 bin varil petrol hedefini duyurdu

Karadeniz gazında çalışmalar devam ederken petrolle ilgili de güzel haberlerin geldiğini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin varillik hedefi açıkladı.

Erdoğan 100 bin varil petrol hedefini duyurdu
12-12-2022 12:42
12-12-2022 12:45
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma projelerimizin bütçesini yaklaşık 5 buçuk milyar dolardan ihale süreci devam edenlerle birlikte 75 milyar doların üzerine çıkardık. Toplam 248 milyon dolar savunma sanayi ihracatı yapabiliyorken, inşallah bu sene 4 milyar doları aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Erdoğan, "Karadeniz Gazı'nı milli sistemimize dahil etme çalışmaları sürerken son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz. Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile milletimizin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 99'uncu yılına bir armağan olarak TOGG'un Gemlik'teki son teknolojiye sahip üretim üssünü hizmete açtık. Üretim ekibinin akıllı cihaz tarif ettiği TOGG'un testleri devam ediyor. İnşallah birkaç ay içinde Türk sanayisinin gurur vesilesi olacak TOGG'u yollarımızda görmeye başlıyoruz. Bundan 60 sene önce algı üzerine kurulu propagandalarla devrim otomobillerini engelleyenlere cevabımızı Gemlik'ten devrim otomobiliyle verdik. Davet edildiği halde TOGG'un fabrika açılışına gelmeyip 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden kendi ülkesindeki teknolojilerden habersiz vizontele muhalefetini de kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum. Gel be gel, bir şeyler görürsün. Bir şeyler kaparsın. Her zaman bu fırsatı bulamazsın. Hamburger burada çok ama TOGG yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Yenilikçilik alanında öne çıkan isimleri bir araya getiren bu etkinliğe katkı sunan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.  Türkiye'nin geleceği için çalışan, özgün içerikler üreten tüm firmalarımıza ülkem, milletim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

TİM ve Ticaret Bakanlığımızı da kutluyorum. Etkinliklerin önümüzde yeni ufuklara açacağına inanıyorum. Her bir başarı hikayesiyle milletimizin çelikten iradesine bir kez daha şahit oluyoruz. Meselenin sadece kaynak değil bir yürek meselesi olduğuna da şahit oluyoruz.

Savunma sanayiinde Türkiye, şampiyonlar ligine yükselmiştir.

Ülkemizin esamesinin dahi okunmadığı birçok alanda artık yakından takip edilen bir ülke olduk. Savunma Sanayii'nde Şampiyonlar Ligi'ne yükseldik. İhracatıyla ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri haline dönüştü. 1600'den fazla firmamız bulunuyor.

62 savunma projesi yürütülürken bugün bu sayıs 757'ye geçti. Savunma projelerimizin bütçesini 5,5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıkardık.

İHA'ların üretimi ve satışı konusunda dünyanın ilk 3-4 ülkesin arasında yer alıyoruz. Gizli açık ambargolara ,tehditlere, baskılara rağmen başardık.

KARADENİZ GAZI

Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfiyle yeni bir dönemi başlattık. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan arama faaliyetlerini kendimiz yürütüyoruz.

PETROLDE 100 BİN VARİL HEDEFİ

Karadeniz Gazı'nı milli sisteme dahil etme çaışmalarımız devam ederken, petrolle ilgili de çeşitli illerimizden güzel haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz.

TOGG ile 60 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA TOGG TEPKİSİ

TOGG ile milletimizin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz. TOGG'un en son teknolojiye sahip üretim üssünü 29 Ekim'de açtık. TOGG'un testleri şu anda devam ediyor. Birkaç ay içinde TOGG'u yolalrımızda görmeye başlıyoruz. Bunlara mesajımızı Gemlik'ten devrin otomobili ile verdik.

TOGG'un fabrika açılışına gelmeyip, 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini kendi cahilliği ile başbaşa bırakıyorum. Hamburger burada çok ama TOGG yok. Türkiye'nin meselelerine yerli ve milli çözümler üretmek yerine ithal ekonomi komiserlerinden medet umanları bir an önce üiçinde bulundukları gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ