USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan: "Bazı paçavralar..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA projeleri tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan,Ankara saldırısı sonrası atılan başlıklara çok sert çıktı.

Erdoğan:
16-03-2016 14:48
Google News


İşte konuşmasından satır başları:

TİKA'nın listelenmesi artık oldukça zor bir seviyeye ulaştı. Türkiye'nin ilk sıradalarda yer almasında TİKA'nın önemli bir rolü vardır. Biz yıllarca yaptığımız yardımların hesabını yapmamış bir milletiz. Çünkü biz bunları Allah rızası için yapıyoruz.

6,5 milyar dolar kalkınma yardımı yapan bir ülkeyiz. Dİkkat ediniz Suriye'den ve diğer ülkelerden gelen misafirlere yaptığımız yardımlar bunların dışında. 

TİKA'nın çalışamalarıyla Türk tipi kalkınma modelini ortaya koyduğumuza inanıyorum. Bizde sağ elin verdiğini sol elin vermediği bir anlayış var.

TİKA çalışanları profesyonel ama tarzları samimi. 

Paralel devlet yapılanması bu tür konularda Türkiye'nin enerjisini adeta bir sülük gibi emmiştir. Paralel devlet yapılanması bize zaman ve zemin kaybettirmiştir. Bunu telafi edeceğiz. Bu örgütü büyük ölçüde etkisiz hale getirdik.

Sorumluluk içinde daha fazla çalışacağız. Geçenlerde dört Afrika ülkesine gittik. Oradaki tabloyu, yaşamı görünce, bizim sorumluluğumuz çok daha fazla, çok daha büyük. Çok daha farklı bir sürecin içinde çok daha farklı çalışacağız. Gittiğimiz her yerde proje ve hizmetleriyle TİKA'yı görmenin memnuyeti içindeyim.

Korucularımız, askerlerimiz, polislerimiz terör örgütüne karşı müthiş bir mücadele veriyor. Terör olaylarının arkasında yatan gerçek Türkiye'nin zayıf duruma düşürürülme çabasıdır.

PYD gibi YPG gibi terör örgütleri Suriye'deki küçük bir gruptan destek almaktadır. Batı dünyası bunlara yataklık yapıyor. Bu terör örgütlerinin elindeki silahları gördüğümüz zaman burada Batı'yı görüyoruz. Yaptıkları açıklamalar bizleri ikna etmiyor. Silahlar orada, ofisler açılıyor, terör örgütü temsilcileri besleniyorYakaladıklarınızı Türkiye'ye teslim ediyor musunuz? Bunların yaptığı ne biliyor musunuz? Baban öldü başın sağolsun. 

Pek çok güç Türkiye'nin dizlerinin üstüne çökmesi için bekliyor, yaşadığımız terör hadiselerinin sebebi bu.

İspanya'da bir meydanda maça gelen taraftarlar oradaki mültecileri afedersini oynatıyorlar. Şınav çektiriyor bozuk para atıyor. Bunlar eskiden çok çirkin bazı şeyler olur ondan sonra da para atarlar. Aynısını Batılı yapıyor. Batı'nın birçoğunun karakterinde bu vardır. Utanmadan sıkılmadan açıklama yapıyorlar.Utanmadan sıkılmadan açıklamalarda bulunuyorlar. Batı'nın gazetelerinde de aynı şey var, Kandil'in gazetesinde de aynı şey; 'Erdoğan giderse, istikrar gelir' diye. Erdoğan geldiği zaman Türkiye'nin hali neydi, bugün Türkiye'nin hali ne. Türkmen, Arap Kürt kardeşlerimizin aynı duyguları taşıdığını biliyoruz.Bunlar Kandil ağzıyla konuşuyorlar çünkü bunların birbirinden farkı yok.

Artık alan el değil veren el olan bir Türkiye var.

Ülkemizde ve coğrafyamızda verdiğimiz mücadele adeta bir kurtuluş mücadelesidir

İşte pazar günü yaşadığımız olayda ebediyete göçen şehit kardeşlerime tekrar Rabbim'den rahmet diliyor, yaralı kardeşlerime şifalar diliyorum. Aydınmüsfettelerinin bu olaya bile nasıl yaklaştıklarını gördünüz. Bazı paçavraların nasıl yayın yaptığını gördünüz. Atıyor başlığı, 'batsın senin başkanlığın' bilmem ne. Biz ne yapmak gerekir onun açıklamalarını yapıyoruz. Sizin derdiniz bu ülkeyi parçalamak, bölmek. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz.
 
Şu anda Cudi'de, Gabar'da bu işin mücadelesini veren askerimiz, polisimiz bir şey için mücadele veriyor. Bunların böyle bir derdi yok. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ