USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan: "Kimseye meramımızı anlatamadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de valilere hitaben bir konuşma yaptı.

Erdoğan:
08-09-2016 19:17
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de valilere sesleniyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Valilik bir icraat makamıdır. Hiçbir mazeretin başarılı bir icraatın yerini tutmayacağı makamların başında gelir. Sizler devleti teslim ediyorsunuz ama klasik devlet memuru anlayışıyla çalışamazsınız. Millete hizmetin saati sınırı olmaz. 

Biz 14 yıldır Türkiye'yi kısır döngüden çıkarıp takip eden değil edilen ülke konumuna getirmek istiyoruz. Türkiye her dönemde olduğu gibi bugün de pek çok sorunla baş etmek zorunda olan bir ülkedir. Bugün iki önemli husus ile uğraşıyoruz, birisi terör diğeri sınır güvenliği.

Suriye kriziyle birlikte dinimizi istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAEŞ belasıyla karşılaştık. Fetullahçı terör örgütünün kanlı yüzüyle muhatap olduk. Diğer devletleri iyi terörist kötü terörist yoktur diye ikaz ediyoruz ya... Ülkemizde de aynı anlayışla hareket etmemiz gerekiyor. 

Hepsinin de kökünü kazıyana kadar azimle kararlılıkla yolumuz devam edeceğiz. Belediye başkanlığımdan bu yana tanıdığım bu örgüt bizlere ihanet etmiştir. Bölücü terör örgütünün başı burada teslim edilirken o da Pensilvanya'ya gitmiştir. 

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye için 1980'den daha önemli bir dönüm noktasıdır. Diğer darbelerde ne olduğunu bildiği için halkımız savunma mekanizmalarını harekete geçirmiştir. FETÖmilletin kanına girmiş, inancı istismar ederek her tarafa yayılmıştır.

Sadece FETÖ en başından beri tüm gücünü devleti ele geçirme stratejisi üzerine kurmuştur. 15 Temmuz'a karışan subayların 80'li, 90'lı yıllarda TSK'ya sızdıklarını görüyoruz. 30 yıl boyunca çok kişilikli bir hayat süren, takiye yapan münafıkça davranan insanların haliyeti ruhuyesi iyi değildir.

17-25 Aralık'ta biz bu yapının karanlık yüzünü gördük ama anlaşılan o ki kimseye meramımızı anlatamadık. Biz terör örgütü dedikçe 'terör örgütü silahlı olur' dediler. Pek çok kişiye bu gerçeği anlatamadığımızı biliyorum. 15 Temmuz'da ortaya çıkarak kan döküp can aldılar. Bizim yıllarca söylediğimiz gerçeği kendi elleriyle tescil ettiler.

Milletimiz15 Temmuz'da devletten çok daha hızlı bu kanlı ihanet şebekesinin karşısına çıktı. Teşkilat şemasına baktığımızda hedef sadece Türkiye değil, orada kainatın imamı olarak geçiyor. 

Dün Bakanlar Kurulu toplantısında söyledim; dünyada bizim bilgimiz dışında nerede Türk-Türkiye unvanı varsa yasaklanmalı. Her ülkede meslek gruplarının imamları var." 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ