USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan: "Türkiye her türlü operasyon yapma hakkına sahiptir"

CumhurbaşkanıErdoğan UNESCO Gastronomi Kenti: Gaziantep programında konuştu.

Erdoğan:
20-02-2016 23:14
Google News

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şundan emin olunuz, Türkiye kendisine yönelik  her tehdide ve saldırıya karşı cevabını katbekat fazlasıyla veriyor, vermeye de  devam edecek."

 
 
"Geldiğimiz yer artık bir meşru müdafaa  durumudur. Hiç kimse Türkiye'nin kendisine yönelik terör eylemleri karşısında  meşru müdafaa hakkını sınırlayamaz, bunu kullanmasına da engel olamaz."

"Türkiye, karşı karşıya olduğu tehditlerle  mücadele noktasında, Suriye'de ve terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde  gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir."

"Bunun, ülkelerinin toprak bütünlüğüne hakim  olamayan devletlerin egemenlik haklarıyla bir ilgisi kesinlikle yoktur. Tam  tersine bu durum, Türkiye'nin egemenlik haklarına sahip çıkma iradesiyle ilgili  bir durumdur. Ülkemizin bu hakkını engellemeye yönelik tavırları, kimden gelirse  gelsin doğrudan Türkiye'nin varlığına yönelik bir girişim olarak kabul  ediyoruz."

"Türkiye, angajman kurallarını sadece kendisine  yönelik fiili saldırılarla sınırlı olmaktan çıkarıp PYD ve DAEŞ başta olmak üzere  her türlü terör tehdidini kapsayacak şekilde genişletme hakkını kullanacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir vatandaşının canı, dünyanın herhangi bir  bölgesinde yaşayan vatandaşlarının veya insanlarının canlarından daha az değerli  değildir. Aynı şekilde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Ukrayna'da ve dünyanın  çeşitli bölgelerinde katledilen hiçbir mağdurun, mazlumun canı da Batı  ülkelerindeki insanların canından kıymetsiz görülemez."

"Bu ülkelerin, kendi vatandaşlarına yönelik  saldırılar karşısında çok şiddetli tepki verirken, Türkiye'ye sadece sabır ve  metanet telkin etmeleri samimiyetsizliktir. (Türkiye'nin) Ankara'daki son terör  eylemi dahil, topraklarına, vatandaşlarına, birliğine, beraberliğine yönelik tüm  saldırıları gerekirse kaynağında bertaraf etmekteki kararlılığını bir kez daha  ifade ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ