USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan uyarmıştı: Koynunuzda yılan besliyorsunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü kutlamaları ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Çanakkale'de konuşmuş Avrupa'yı terör konusunda uyarmıştı. Erdoğan 18 Mart'ta yaptığı konuşmasında "Buradan bir kez daha terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı olarak kucak açan, destek veren ülkelere sesleniyorum. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek sizin için bir şeyler ifade etmiyor olabilir. Aynı bombalar, sizin şehirlerinizde patlamaya başladığınızda bizim ne hissettiğimizi, mutlaka anlayacaksınız. Ama o zaman her şey çok geç olacak" ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan uyarmıştı: Koynunuzda yılan besliyorsunuz
22-03-2016 13:23
Google News

Erdoğan'ın 18 Mart'ta yaptığı konuşmada terör ve Avrupa ülkeleri için söyledikler şu şekilde:

AVRUPA ÜLKELERİNİ TERÖR KONUSUNDA UYARDI

Avrupa ülkelerini terör konusunda uyaran ve sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başta batı ülkeleri olmak üzere pek çok devlet hala bu örgütlere karşı ilkeli bir tavır ortaya koyamıyor. Belçika'da bugün toplantı var. Bürükselde bugün toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında bölücü terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan eden ülkelerden Belçika, onların paçavralarını dalgalandırmak suretiyle izin veriyor" dedi. Erdoğan, bu ülkelerin dürüst ve samimi davranmadıklarını da belirterek, şöyle dedi:

"Bunlara ikircikli davranıyorlar. Bugün güya indirmişler, oradaki posterlere kaldırmışlar. Kime anlatıyorsunuz ya. Dürüst olun dürüst samimi olun. Bunlara aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok, bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. İşte Ankara'da patlayan bombanın, şehrin ortasında terör örgütüne şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de ya da Avrupa'nın herhangi biri yerinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeği rağmen AB ülkelerinin, hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans ediyor gibidir. Ne zaman mayına basacağını bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğunu bilinmelidir. Buradan bir kez daha terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı olarak kucak açan, destek veren ülkelere sesleniyorum. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek sizin bir şeyler ifade etmiyor olabilir. Aynı bombalar, sizin şehirlerinizde patlamaya başladığınızda bizim ne hissettiğimiz, mutlaka anlayacaksınız. Ama o zaman her şey çok geç olacak. Kendi ülkenizi hedef aldığında izin vermeyeceğiniz ama sırf Türkiye'yi hedef aldığı için desteklemekten vazgeçin. Ülkenizde bir bombalı saldırı olduğunda ve sizin bir milletvekiliniz, o intihar eylemcisinin taziyesine gittiğinde ona karşı neler yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Aynı şekilde ülkenizde akademisyen, gazeteci, STK temsilcisi sıfatıyla ülkenizin birliğine bütünlüğünü yönelik eylem yapan, terör örgütüne destek verdiğinde sizin tavrınızın ne olacağını gayet iyi kestiririz."

"AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÇOK DAHA DEMOKRATIZ"

Terörle mücadele konusunda çok demokrat olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şundan emin oluruz. Türkiye bugüne kadar benzeri bir tehdide maruz kalan ya da kalacak olan batılı ülkelerden çok daha demokrat, çok daha hoşgörülü, çok da hukuku devleti ilkelerine uygun terörle mücadele pratiği ortaya koyuyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. Avrupa ülkelerinden empati yapmalarını beklediklerini kaydeden Erdoğan. Sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizdeki terörle mücadele yöntemleri inanın bana benzer durumları İngiltere, Fransa'da, ABD'de yapılan yapılacak olan uygulamalardan çok daha insaflıdır. Temel hak ve özgürlüklere çok daha uygundur. Biz ne yaptığımızı nasılı bir mücadele verdiğimizi, kimlere karşı mücadele ettiğimizi gayet iyi biliyoruz. AB'nin değil uluslararası kurumların eleştirilerine bakarken de, gerçekten adilse kulak veririz, değilse kusura bakmasınlar. Söz konusu ülkemizin ve milletimizin bekası olduğunda hiç kimse kusura bakmasın, yapılması gerekeni yaparız. Bizim tarihimizde kıyım yoktur. Tarihimizde katliam yoktur. İnsanların ve toplumların iliklerini sömürme hiç yoktur. Dolayısıyla bizim terörle mücadelemizin de bir ahlakı biri ölçüsü biri meşruiyeti vardır. Birileri bizi zorladığı, talep ettiği için değil, zaten kendi kültürümüzde var olduğu için böyle davranıyoruz, davranmaya da devam edeceğiz. Türkiye üç milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yaparken, bir avuç mülteciye yapılan muameleyi Avrupa'nın ortasında bu mazlumları utanç verici şartlara mahkum edenler önce dönüp kendilerine baksınlar. Bizler Çanakkale'deki kahramanların evlatları olarak onların şanına gölge düşürecek en ufak bir yanlışın içinde olmayız."

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından, halk oyunları ve Genelkurmay Başkanlığı mehter takımının gösterisinden sonra resmi geçit töreniyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ