USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan ve Aliyev'den önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen tarihi törene katıldı. Törende Aliyev ile birlikte konuşma gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra programına ikili görüşme ile devam etti. Erdoğan ve Aliyev ikili görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalandı. İki lider Şuşa'ya birlikte gideceklerini belirtti.

Erdoğan ve Aliyev'den önemli mesajlar
10-12-2020 20:32
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı.

Mevkidaşı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, baş başa görüşme ve anlaşmaların imza töreninin ardından Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan, Aliyev tarafından onuruna verilen resmi aile yemeğine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bu zaferin sevincini beraber yaşadık. Rabbim bundan sonraki süreci inşallah başarılarla dolu olarak bize devam ettirmeyi nasip eylesin.

Minsk üçlüsü neden 30 yıl oyaladı? Neden bir sonuca varmadı? Sayın Putin'in olumlu yaklaşımları bu olayı olumlu istikamete götürmeye yardımcı oldu.

Rusya, Türkiye, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve eğer kabullenip uyarlarsa Ermenistan'ı da alıp altılı platformla bölgesel barışı tesis edebiliriz. Bizim kapıları Ermenistan'a kapatalım diye bir derdimiz yok. Kapıları açabiliriz. Bizim sorunumuz Ermeni halkıyla değil yönetimle. Ülkemde 100 bin Ermeni var.

(Macron'a sert tepki)

Maksat özellikle barışı egemen kılalım. Liderlikler çok önemli burada. Kalkıp da Karabağ'ı kendi meclisinden geçirdiğin bir kararla 'Burası artık devlettir. Ve biz burayı tanıdık.' deme hakkına sahip değilsin. Bunu Paşinyan bile kabul etmiyor. Sen Macron olarak böyle bir şey getirip Meclis'inden geçirmeye çalışıyorsun. Demek ki daha siyaseti öğrenememiş. Devlet yönetimini de öğrenememiş. Nerede ne nasıl olur bunu da bilmiyor. Yarın bana kızacak, belki bu akşam kızacak. Öyle de olsa biz hakkı söylemek zorundayız.

Bugün alt yapı ve üst yapıya yönelik çalışmalar yaptık. Bunlar giderken camileri, hatta kiliseleri yakıp yıktılar. Hepsi 3-5 yıla yeniden imar edilecektir.

Aliyev açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bizim kadar birbirinin yanında olan yok. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’si, dünyaya bağımsızlık, mertlik ve cesaret örneğidir.  Tüm dünya Türk sanayisinin gelişimini gördü.

Vatan muharebesinde Türk savunma sanayisinin ürünü meşhur Bayraktar, büyük değişikliğe sebep oldu. Zaferimizde müstesna rol oynadı.

Bölgede yeni bir iş birliği platformunu oluşturacağız.

Düşmana çok büyük darbe vurduk, orduyu mahvettik.

Bugünlerde Türkiye'den büyük destek gördük. Biz birlikteyiz. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacak. Türkiye-Azerbaycan birliği sarsılmazdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ