USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Euroleague FIBA'yı şikayet etti

FIBA'nın kulüpler üstünde baskı kurduğunu iddia eden Euroleague, Avrupa Komisyonu'na şikayette bulundu.

Euroleague FIBA'yı şikayet etti
23-02-2016 10:35
Google News

Avrupa'nın bağımsız basketbol organizasyonu Euroleague, turnuvalarına katılan takımların üstünde baskı kurduğu gerekçesiyle uluslararası baskebol federasyonu FIBA'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.

Bugün internet sitesinden açıklama yapan Euroleague; FIBA'nın Avrupa kulüplerini Euroleague organizasyonlarına katılmamaları yönünde baskıladığını, FIBA organizasyonlarına katılmadıkları takdirde bu kulüpleri ulusal şampiyonalardan men etmekle tehdit ettiğini belirtti.

Avrupa kulüplerinin, kendi ulusal federasyonları ve FIBA tarafından maruz kaldıkları baskıları ortaya koymak adına bu şikayeti yaptıklarını belirten Euroleague; turnuva katılımlarına ilişkin yeni bir düzenlemeye gidilmesi için geçtiğimiz yılın 25 Kasım ve 29 Aralık tarihlerinde FIBA'ya başvurduklarını, ancak uluslararası federasyonun buna yanaşmadığını bildirdi.

Açıklamada, Euroleague'in 2015 yılında açıkladığı projelere devam edeceği hatırlatılırken, turnuva yatırımlarının artırılmasına dair her türlü girişimin destekleneceği vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ