USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Evlerdeki büfeler yerini TV ünitesine bıraktı

Önceden "evin demirbaşı" olarak nitelendirilen büfeler, yerini TV ve duvar ünitelerine bıraktı.

Evlerdeki büfeler yerini TV ünitesine bıraktı
05-01-2016 15:35
Google News

İnegöl Mobilya Sanayiciler Derneği (İMOS) Başkanı, Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Uğurdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1990'lı yılların sonuna kadar evlerde vitrin ve büfe kültürünün yaygın olduğunu söyledi.

Büfelerin ortasına da tüplü televizyonların yerleştirildiğini belirten Uğurdağ, televizyonun çevresindeki dolaplara da bardak, fincan ve aksesuarların konulduğunu anlattı.

Günümüzde plazma televizyonların üretilmesi nedeniyle büfe ve vitrinlerin üretimden kalktığını anlatan Uğurdağ, 2005 yılından itibaren TV ünitelerinin yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandığını kaydetti.

Mobilya sektörünün, teknolojiye bağlı olarak kendini yenilediğini aktaran Uğurdağ, şöyle devam etti:

"Özellikle elektronik anlamında gelişen süreçten sonra televizyonların plazmaya dönmesinden itibaren, mobilya sektörü de kendini bu noktada yenilemeye başladı. Evlerimiz de yeni olmaya başlayınca vitrin, büfe kültürü artık mobilyacılık anlamında ortadan kalkmış durumda. Eskiden bizim tabirimizle söylüyorum, 5'li 4'lü vitrinler vardı, ortalarında boşluklar vardı. Bu boşluklara da tüplü televizyonlar yerleştiriliyordu. Bunların yerini, duvar ünitesi ve TV ünitesi tabir ettiğimiz mobilyalar aldı. Özellikle bunun hızlı bir şekilde üretime geçmesi, evlere yerleşmesinin en büyük sebebi plazma televizyonlarının üretilmiş olması. Yanlarında küçük ölçülerde camekanlı vitrin de koyabiliyoruz."

Bugün neredeyse bütün evlerde TV ünitesi tercih edildiğini belirten Uğurdağ, "Önceden büfeler, evlerde en son değiştirilen eşyaydı. Adeta ömürlük alınırdı. Bugün ise biz mobilya üreticileri, talep üzerine vitrin ve büfe yerine TV ve duvar ünitesi üretiyoruz" dedi.

İnegöl'ün 150 ülkeye mobilya ihracatı yaptığını dile getiren Uğurdağ, "İnegöl'de ihraç yapılan ülkelerin yüzde 80'i TV ünitesi alıyor. Kısmen Arap ve belli bir kısım Afrika ülkeleri bunu kullanmıyorlar ama bugün AB ülkeleri ile Azerbaycan ve İran gibi dış noktalarda, TV üniteleri kullanılıyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ