USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fabrika köpürdü

Gebze Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan ve işçileri 66 gündür direnişte olan IFF Fabrikası logarlarından taşan beyaz renkli ve köpüklü bir madde bölgeye yayıldı.

Fabrika köpürdü
11-11-2015 17:28
Google News

Gebze IFF Aroma Fabrikası'nda gıdaların sağlıksız koşullarda üretilmesine tepki gösterdikleri ve sendika istedikleri için işten çıkarılan işçiler, 66 gündür eylem yapıyordu. Bugün eylemin sürdüğü fabrikanın logarlarından beyaz ve köpüren bir kimyasal madde taşmaya başladı. Fabrikadan taşarak tüm sanayi bölgesine yayılan ve denize de karışabileceği belirtilen maddeyle ilgili olarak Çevre Bakanlığı müfettişleri de fabrikaya geldi.

'BAŞIMIZ DÖNDÜ, MİDEMİZ BULANDI'

Fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçiler de maddeden etkilendi. İşçilerle birlikte eylem alanında bulunan Tek Gıda İş Sendikası uzmanı Yunus Durdu, "Çevre Bakanlığı'ndan gelen müfettişlere sorduk, onlar da ne olduğunu bilmiyor, 'inceleyeceğiz' diyor. 66 günlük direnişimize yanıt olarak buraya TOMA'ları getirip çadırımızı yıktılar. Sendika ve sağlıklı çalışma koşulları istedikleri için 9 yıllık işçileri kapı önüne koyup taşeron ve deneyimsiz işçileri çalıştıran fabrika yönetimi şimdi bu duruma ne diyecek? Bu madde bizi de kötü etkiledi. Başımız döndü ve midemiz bulandı" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ