USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook'taki ilişki durumu hakkında rakamlar ne söylüyor?

Facebook için dijital dünyanın nüfus cüzdanı desek, abartmış olmayız. Yaş, doğum yeri, meslek, mezun olunan okullar ve daha neler neler… Bizi biz yapan her türlü bilgi Facebook sayfamızda yer alıyor desek yalan olmaz. Ya kullanıcıların Facebook'taki ilişki durumu hakkında rakamlar ne söylüyor?

Facebook'taki ilişki durumu hakkında rakamlar ne söylüyor?
17-01-2016 14:52
Google News

Türkiye’de yaklaşık 41 milyon Facebook kullanıcı hesabı bulunuyor. Neredeyse internet erişimi olan herkesin bir Facebook hesabı var. Peki kaç kişi ilişki durumunu açıklıyor? Kaç kişi açıklanması gerektiğini düşünüyor sizce?

www.poltio.com ‘da “Hale Lale” isimli sordu. “Sizce Facebook’ta ilişki durumu açıklanmalı mı?” anketine 1275 kişi yanıt verdi. Bu göre yüzde 64 kesin bir hayır ile ilişki durumunu açıklamamaktan yana. Açıklanmalı diyenler yüzde 36’da kalıyor.

Facebook istatistikleri de bu eğilimi doğruluyor. Facebook’ta hesabı olanların yarısından fazlasının ilişki durumlarına dair bir veri bulunmuyor. Profildeki ilişki durumu kısmını doldurmayı seçenlerin başında ise yalnızlar geliyor. Bu alan en çok bekar (single) olduğunu belirtmek için kullanılıyor.

SEVGİLİSİ OLDUĞUNU BELİRTENLERİN ORANI ÇOK DÜŞÜK

Facebook’ta hesabı olan kadınların sadece yüzde 7’si, erkeklerin ise yüzde 6’sı bir sevgilisi olduğunu sosyal medyada ilan ediyor. Ancak iliski resmiyete dökülünce iş değişiyor. Evli olanların neredeyse tamamı medeni hallerini sayfalarında paylaşıyor.

Bütün istatistikler aynı şeyi gösteriyor. İlişki durumuna ilişkin hiçbir şey söylememeyi seçenler çoğunlukta. Kimseye nedenini sormadık ama bazı tahminlerimiz de yok değil...

BİRAZ MAHREMİYET LÜTFEN!

Kalbinizin diğer yarısını bulmuş, ikili ilişkilerde altın çağınızı yaşıyor olabilirsiniz. Ancak tüm bu mutluluğun ve güzelliğin sevdiğiniz insan ve sizin aranızda kalmasını da istemeniz olası.

Herkesin her şeyini sosyal medyada paylaştığı şu günlerde cool kalmayı seçmek takdir bile edilebilir. İlişkisini kendi mahremiyet alanında yaşamayı seçenler, nazardan çekinenler, özel hayat ile sosyal medyayı kalın çizgiler ile ayıranlar bu safta yer alıyor. 

BELKİ DAHA İYİSİ ÇIKAR!

İşte “Hayır”cıların büyük çoğunluğunu içinde barındırdığından şüphelendiğimiz küme!

İlişkilerini sosyal medyada saklar ve ihtimallere her zaman açık kapı bırakır, mavi boncuk dağıtırlar. Yeni tanışılan her kişi potansiyel bir sevgili adayı olabilir. Issız Adam’lığı hayat görüşü olarak benimsemiş bu kişilerin, “Hadi Facebook’ta ilişki durumumuzu güncelleyelim” diyen hevesli sevgilileri için yanıtları hazırdır:

- Ben öyle şeyleri saçma buluyorum ya...

YA AYRILIRSAK?

Ayrılık tehdidi her ilişkinin tepesinde sallanır. En iyi giden ilişki bile birden bire bozulabilir. İlişki bozuldukça önce sosyal medya hesaplarında laf sokmalı paylaşımlar başlar. Ayrılık kesinleşince ortak fotoğraflar silinir. Mesajlı ya da kıskandırma amaçlı paylaşımların sayısı artar.

Peki profilde  bayrak gibi sallanan ilişki durumu ne olacak? İlkokul arkadaşınızdan, 5 yıl önce ayrıldığınız iş yerindeki pek sevmediğiniz kadına kadar herkese ayrılığı ilan etmek ister misiniz? Bu ihtimal en deli aşıkları bile ilişki durumunu güncellemekten uzak tutabilir. 

Eğer sorun buysa çözümü olduğunu da belirtelim. Ayrılık acısını yalnız ve kimselere çaktırmadan çekmeyi seçenler için işte adım adım ‘Çaktırmadan ilişki durumu nasıl değişir?’ rehberi!

1.TEMEL BİLGİLERİNİZİ DÜZENLEYİN

Burda yapmanız gereken ilk şey "Temel Bilgiler" bölümünde sağ üst köşedeki "Düzenle" kutusuna tıklamak. 

2. GİZLİLİK AYARLARINIZI KONTROL EDİN 

"İlişki Durumu" bölümündeki dünya ikonuna tıklayarak, "Sadece ben" seçeneğine işaretleyip ayarlarınızı kaydedin.

3.İLİŞKİ KUTUCUĞU 

Şimdi de sayfayı aşağıya kaydırarak "İlişki" kutucuğundaki "Düzenle" bölümüne tıklayın. “İlişkisi var” yerine “bekar” seçeneğini seçin.

4.GİZLİLİK AYARLARINIZI DÜZENLEYİN 

Kilit ikonuna tıklayarak "Sadece Ben" seçeneğini seçtikten ve ayarlarınızı kaydettikten sonra ilişki durumunuzla ilgili bilgiler arkadaşlarınıza görünmeyecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ