USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa 10 bin polis, asker kadrosu açıyor

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın haftaya Washington ve Moskova'ya gideceğini duyurdu.

Fransa 10 bin polis, asker kadrosu açıyor
17-11-2015 16:11
Google News

Hollande'ın teröre karşı 'savaştayız' dediği ülkede, saldırılardan sonra güvenliği sağlamak için 117 bin asker, polis seferber edildi. 10 bin polis, jandarma kadrosu açılıyor.

Başbakan Valls, "Güvenliğin sağlanması için bazı özgürlüklerimizi kısıtlamak zorunda kalabiliriz" dedi.

Valls, France Inter radyosuna Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yeni bir saldırı olabileceğini herkesin anlaması lazım" ifadesini kullanan Valls, bununla ilgili tehdit aldıklarının da bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Valls, terörizmle savaşmak için her türlü mücadeleye ve yatırıma hazır olduklarına işaret ederek bu kapsamda ilave 10 bin polis ve Jandarma kadrosu açılacağını belirtti.

Güvenliğe daha çok kaynak ayıracaklarına dikkat çeken Valls, bu harcamaların da Fransa'nın bütçe açığını arttıracağını kaydetti.

BAZI ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLAYABİLİRİZ

Valls, Fransa'nın artık bir savaş halinde olduğunu ifade ederek "Güvenliğin sağlanması için bazı özgürlüklerimizi kısıtlamak zorunda kalabiliriz" dedi. "Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, haftaya Washington ve Moskova'ya gidiyor" diyen Valls, ziyaretlerin tarihini belirtmedi.

117 BİN ASKER, POLİS SEFERBER EDİLDİ

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Cuma günü başkent Paris'te düzenlenen saldırıların ardından ülkede güvenliğin sağlanması için 115 bin kişiyi seferber ettiklerini söyledi.

Bernard Cazeneuve bu amaçla görevlendirilen polislerin, askerlerin ve jandarma birliklerinin ülkenin dört bir yanında görev yaptıklarını belirtti.
Cazeneuve ayrıca militan olduklarından şüphelenilen kişilere yönelik operasyonlarda dün gece 128 adrese baskın düzenlendiğini açıkladı.
Fransız bakan 2007-2012 yılları arasında yüzde 17 azalan polis teçhizatını da artırma sözü verdi.

Fransa'da polis önceki gece de 160'dan fazla adrese baskın düzenlemiş ve 23 kişiyi gözaltına almıştı. Fransız medyası, Paris yakınlarındaki Bobigny bölgesindeki baskınlardan birinin saldırganlardan biri tarafından kullanıldığını yazdı.

Belçika emniyeti ile işbirliği yapan Fransız polisi özellikle zanlılardan Salah Abdeslam'ı arıyor. Abdeslam'ın ülkesi Belçika'ya kaçtığı sanılıyor.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan ve terör örgütü DAEŞ tarafından üstlenilen saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ