USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Gayrimenkul sektörünün kalbi YAPİDER'de atacak

Gayrimenkul danışmanlığında bir “uzmanlık merkezi” olarak yatırımcılarla deneyimli danışmanları buluşturup alanında referans gösterilme hedefiyle kurulan Yatırım Profesyonelleri ve İşbirliği Derneği (YAPİDER) merkezi gerçekleştirilen törenle açıldı.

Gayrimenkul sektörünün kalbi YAPİDER'de atacak
21-07-2024 23:23
22-07-2024 00:36
BURSA
Google News

Haber Merkezi  

Gayrimenkul danışmanlığında bir “uzmanlık merkezi” olarak yatırımcılarla deneyimli danışmanları buluşturup alanında referans gösterilme hedefiyle kurulan Yatırım Profesyonelleri ve İşbirliği Derneği ( YAPİDER) merkezi gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılışa AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Yavuz ve Ahmet Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Gökhan Yıldız, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Alinur Aktaş, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, İMSİAD Başkanı Şeref Demir, DİALOG Türkiye Kurucusu Übeyt Işık, BUMKAD, BEMO, TÜGEM, SİAD’ların yöneticileri, inşaat ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri ile YAPİDER üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılını kutlayarak başlayan YAPİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sevcan İlici, gayrimenkul sektörü adına sinerji üretme fikriyle 15 Kasım 2023 tarihinde kurulan derneğin açılış törenini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Bu özel günün heyecanını ve gururunu sizlerle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün, yaklaşık 250 yan faaliyet alanı ve 6 milyon çalışanı ile ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirten Başkan Sevcan İlici, “Bu devasa sektörün en önemli paydaşlarından biri de profesyonel gayrimenkul danışmanları, yani yatırım profesyonelleridir. Ülke genelinde her yıl milyarlarca dolarlık yatırıma vesile olan yatırım danışmanlığı mesleğinin, artık sadece işinin ehli profesyonel kişi ve kuruluşlarca yapılması, yatırım yapmak isteyenlerin de profesyonel destek alması şarttır” diye konuştu.

“YAPİDER MESLEĞİN SESİ OLACAK”

YAPİDER’in mesleğin sesi ve temsilcisi olabilmek amacıyla yola koyulduğunu vurgulayan Başkan Sevcan İlici, “Aynı idealler etrafında birleşen kurucular olarak; kolları sıvadık ve gayrimenkul danışmanlığının profesyonelce yapılmasını sağlamak üzere kurucu üyelerimiz; Özgür Özdemir, Cansu İlgeç, Ali Asafoğulları, Özür İlici, Levent Akgümüş ve Ethem Yetişkin ile YAPİDER’i kurduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektöründe hizmet verenlerle aynı çatı altında buluşarak, sektörün sorunlarına çözümler üretmeyi, gayrimenkul danışmanlığının nitelikli ve bilgili kişiler tarafından yapılmasını sağlamayı hedeflediklerini de hatırlatan Başkan Sevcan İlici, meslektaşlarının var olan ciddi sorunlarını çözmeyi ve geliştirecekleri projelerle bu sorunların çözümüne katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Sevcan İlici, ayrıca projelerini kamu kurumları, üniversiteler, akademik odalar, iş dünyası kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Sektörün kalbinin artık YAPİDER’de atmasını da istediklerini ifade eden Başkan Sevcan İlici, “Bu amaçla, YAPİDER’in güçlü kurumsal hedeflerine uygun ve sektörün etkinlik merkezi olacak dernek binamızı bugün resmen açıyoruz. Bursa’da örnek gösterilecek bir dernek merkezimiz oldu. Burada, farklı toplantı ve eğitim salonlarında aynı anda birden fazla etkinlik yapılabilecek. Dernek merkezimiz 850 m2’lik bir alanda hizmet verecek. Burada düzenleyeceğimiz etkinliklerle sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 YAPİDER SEKTÖRE DAMGA VURACAK

DİALOG Türkiye Kurucusu Übeyt Işık ise YAPİDER’in gayrimenkul sektörüne büyük bir güç katacağını söyleyerek katkılarından dolayı Başkan Sevcan İlici ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. İMSİAD Başkanı Şeref Demir de inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin etle tırnak gibi olduğunu belirterek YAPİDER’in son zamanlarda daralan inşaat sektörü için önemli bir kuruluş olacağına inandığını ifade etti. BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, gayrimenkul sektörünün ekonomide önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek YAPİDER’in dernek merkezinin hayırlı olmasını diledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da YAPİDER’in Bursa ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek derneğin kuruluşunda emek veren başta Başkan Sevcan İlici ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise YAPİDER’in gayrimenkul sektöründe önemli işler gerçekleştireceğine inandığını ifade etti. Başkan Mustafa Bozbey, YAPİDER’in gayrimenkul sektöründe hizmet verenleri aynı çatı altında buluşturarak, sektörün sorunlarına çözümler üretme hedefini gerçekleştirmesini dilediğini aktardı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm vurgusunu yaptığı konuşmasında insan odaklı ve sağlıklı bir kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini ifade etti. Başkan Bozbey, “Hep birlikte, odalarla birlikte sorumluluk üstlenerek kentsel dönüşümü yapmayı hedefliyoruz. Katılımcı bir anlayış ve modelle hareket edeceğiz. 1/100.000’lik planı hazırlıyoruz. Kentin her dinamiğini, gencini kadınını bir araya getirecek katılımcılık anlayışıyla planları gerçekleştireceğiz. Kendimize 2 yıllık bir süre koyduk. Sektörlere büyük görevler düşecek” diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise inşaat ve gayrimenkul sektörünün ekonomi için önemine değinerek YAPİDER’in köprü vazifesi göreceğini söyleyerek çalışmalarında başarılar diledi. AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da yapı sektörünün Bursa için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak gayrimenkul alanında YAPİDER’in önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da YAPİDER Başkanı Sevcan İlici ve ekibini kutlayarak çıktıkları yolda başarılı olmalarını temenni ettiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından protokolün de hazır bulunduğu kurdele kesimi sonrası, YAPİDER dernek merkezinin açılışı yapıldı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ