USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

Bir süredir Maltepe Açık Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi.

Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi
17-11-2023 15:36
17-11-2023 16:00
Google News

Gazeteci Barış Pehlivan, 3 yıl önce yaptığı bir haber sebebiyle hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca denetimli serbestlik hakkı elinden alınmıştı.

Pehlivan, haberinde Libya'da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun kimliğini açığa çıkardığı için 3 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.

30 Mart 2023'te Pehlivan hakkında, yaptığı bir haber yüzünden yeni bir dava daha açıldı, bu yüzden mahkeme bu yeni davanın denetimli serbestliğini bozduğuna hükmederek Pehlivan’ın tekrar cezaevine girmesine karar verdi.

Gazeteci Pehlivan, bu sebeple 17 Mayıs 2023’te de cezaevine çağrılmış, açık cezaevinde birkaç saat kaldıktan sonra Covid-19 izni nedeniyle dışarı çıkmıştı.

Bu yılın 16 Ağustos'unda 5. kez cezaevine giren Pehlivan, 9 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı ve davası düşmüştü.

TAHLİYE EDİLDİ

Yaklaşık 3 ayıdır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan hakkında, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret"ten açılan davanın düşmesiyle tahliye yolu açılmıştı.

Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, İstanbul Anadolu 4. İnfaz Hakimliği, gazeteci Barış Pehlivan hakkında Denetimli Serbestlik Kararı verdiğini duyurmuştu. Ayrıca kararın Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildiği de eklemişti.

Denetimli serbestlik dilekçesi sabah saatlerinde, Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilen Pehlivan, 3 ay sonunda özgürlüğüne kavuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ