USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Gaziantep’in Kurtuluş Yıldönümü Bursa’da kutlandı

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü, Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kurtuluş Gecesi’yle kutlandı.

Gaziantep’in Kurtuluş Yıldönümü Bursa’da kutlandı
26-12-2016 16:08
Google News

Bursa’da yaşayan Gaziantepliler, Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından Poyum Davet’te organize edilen 95’inci Kurtuluş Yıldönümü etkinliğinde bir araya geldi. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu için geleneksel olarak düzenlenen organizasyona Bursa protokolünün yanı sıra Bursa’da yaşayan Gaziantepli işadamları ve çok sayıda Bursa Gaziantepliler Derneği üyesi katıldı.

Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu yaptığı konuşmada, derneklerinin 25’inci yılında da bu şekilde bir organizasyona imza  attıkları için mutlu olduklarını belirtti. Şengüloğlu, “6317 şehitle birlikte, ‘Beni çiğnemeden Antep’e giremezsiniz’ diyen Şahinbey ile 12 yaşında düşman karşısına çıkan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhurbaşkanımızın da sözüne dayanarak hiçbir programımızı iptal etmedik. Karanlık güçlerin emellerine ulaşmaması adına hayatımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Mütevazi bir geceyle Gaziantep’in kurtuluşunun 95’inci yılını kutladık” dedi.

DİREKT UÇUŞ TALEBİ

Gazianteplilerin Bursa’ya geldiğinde adaptasyon sorunu yaşamadığını dile getiren Şengüloğlu, “Gaziantep ve Bursa ülkenin en büyük beş şehrinden iki tanesi. Gerek kültürel ve sosyal, gerekse sanayi açısından bu iki kadim şehir birbirine çok benziyor. Bu iki şehir arasında 20 milyon dolarlık ticaret hacmi var. Bursa’dan Gaziantep’e direkt uçuşların başlatılması halinde haftada iki uçak doldurmayı garanti ediyoruz. Bununla birlikte Bursa ve Gaziantep arasındaki 20 milyon dolarlık ticaret hacminin 100 milyon dolara ulaşacağını taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ