USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gece 03.00'te tecavüzü protesto ettiler

CHP Antalya İl Gençlik ve Kadın Kolları üyesi bir grup, İstanbul Bağdat Caddesi'nde servis şoförü Cengiz A. tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen 19 yaşındaki E.F.B.'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

Gece 03.00'te tecavüzü protesto ettiler
29-01-2016 12:08
Google News

Muratpaşa İlçesi Kazım Özalp Caddesi'nde saat 03.00'te toplanan CHP Antalya İl Gençlik ve Kadın Kolları üyesi bir grup, 'Kadına değil şiddete kaldır elini' pankartıyla, Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü. Kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin durmasına yönelik sloganlar atan grup adına açıklama yapan CHP Kadın Kolları Üyesi Başak Tezcan, 2015 yılında 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildiğini, 202 kadının fuhşa zorlandığını, 208 kadının taciz edildiğini, ülke genelinde ise son 5 yılda 1134 kadının öldürüldüğünü vurguladı.

İstanbul Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce servis şoförü Cengiz A.'nın E.F.B.'ye bıçak zoruyla tecavüz ettiğini, bu olayın ardından sosyal medyada tecavüzü meşrulaştırmaya yönelik girişimlerin bulunduğunu belirten Tezcan, Türk kadınlarının bu girişimlere sessiz kalmayacağını ifade etti.

'SOKAKLAR KADINLARINDIR DA'

Kadınların da sokak ve meydanlarda gece saatlerinde rahatça dolaşabilmesi gerektiğine vurgu yapan Tezcan, "Kadınlar özgür olmadan erkekler de özgür olmayacaktır. Kadın cinayetleri, tecavüzler son buluncaya kadar mücadele edeceğiz. Sokaklar erkeklerin olduğu kadar, zaman sınırlaması olmadan kadınlarındır da" dedi. Bu hak ihlallerine sessiz kalmayacaklarını belirten Tezcan, tüm kadınları mücadele etmeye çağırdı.

Grup, basın açıklamasının ardından kadınların gece uğradığı sözlü tacizlerle ilgili skeç sahneledi. Skeçte, elinde kitapla caddede yürüyen genç bir kıza yol kenardaki erkekler laf atarak tacizde bulundu. Tacizciler genç kıza yaklaştıkları sırada yine senaryo gereği yol kenarında bekleyen kalabalık kadın grubu gelerek tacizcileri kovalamaya başladı. Yere düşen erkeklerin etrafında daire oluşturan grup, kadına yönelik şiddet olaylarını alkışlarla protesto ederek dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ