USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Genç kadın çiftçilere uygulamalı eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan kadın çiftçiler tarımsal yayım projesi kapsamında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimleri tamamlandı.

Genç kadın çiftçilere uygulamalı eğitim
07-04-2017 19:18
Google News

Proje ile İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 75 kadın çiftçiye Bursa İl Müdürlüğü ve İnegöl, Orhaneli İlçe müdürlüklerinde istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.

Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem veren Tarım Bakanlığı, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlıyor.

PROJELER YARIŞACAK

Uygulama kapsamında eğitimlerini tamamlayan 75 genç kadının her biri bir tarımsal proje hazırlayarak yarışmaya katılacak, hazırlanan projeler il tarım müdürlüğünde oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Birinci olan proje, Türkiye finali için Bakanlıkça değerlendirilecek. Proje pazarında dereceye giren çiftçilere teşvik ödülü verilecek.(Birinci; 3.000 TL, ikinci; 2.000 TL, üçüncü; 1.000 TL).

TARIMIN HER ALANINDA EĞİTİM

Konu İle ilgili bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ömer Ceylan, "Tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vermekteyiz. Bu proje ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası kadınlarımızın eğitim ve istihdamı hedef alınmıştır. Proje ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. 75 girişimci genç kadın çiftçimize bu eğitimle, girişimciliği özendirmenin yanı sıra proje hazırlama yöntemleri de öğretilecektir. Kadın çiftçilerimiz tarafından hazırlanacak projelerin, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ve tarımda başarılı kadın girişimcilerimizin sayısının artmasını dilerim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ