USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Görünürlüğü Artırmak İçin En İyi 7 Kurumsal SEO Uygulaması

Binlerce web sitesi, kullanıcılara en görünür olma konusunda birbirleriyle rekabet eder. Peki, markalar aramalarda nasıl üst sıralara çıkabilir? Elbette doğru SEO stratejilerini uygulayarak!

Görünürlüğü Artırmak İçin En İyi 7 Kurumsal SEO Uygulaması
24-11-2022 16:25
24-11-2022 16:44
Google News

Kurumsal SEO yalnızca anahtar kelime kullanmaktan ibaret değildir. Ayrıca, kullanıcıların arama davranışını ve arama motorlarının içeriği nasıl sıraladığını anlamayı da içerir. Kullanıcılar alakalı ve güvenilir içerik arar; arama motorları, yüksek kullanıcı katılımı ve güvenilir içeriğe sahip sitelere bakar. Atalay Sidar tarafından kurulan ve hizmetlerine devam eden Simur Digital kurumsal SEO başta olmak üzere pek çok alanda müşterilerine kaliteli ve etkili hizmetler sunmaktadır.

 Yapılan araştırmalara göre, kullanıcıların %75'i arama sonuçlarının ilk sayfasının ötesini taramamaktadır. Bu, içeriğinizin arama motoru sonuç sayfalarının (SERP) ilk sayfasında yer almaması durumunda, sayfanızın bulunma olasılığının düşük olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, güçlü bir kurumsal SEO iş akışını izleyerek içerik görünürlüğünüzü artırmanın yolları vardır.

 

Arama Görünürlüğü Nedir?

Arama görünürlüğü, farklı web sitelerinin çevrimiçi performanslarını ölçmek ve karşılaştırmak için kullanılan bir metriktir. İçeriğinizin organik arama performansını gösterir.

 Teknik terimlerle ifade edilirse, arama görünürlüğü puanı, tüm anahtar kelimelerin 1. sırada olduğu varsayıldığında (trafik potansiyeli olarak da bilinir) tahmini trafiğe bölünen tahmini trafik yüzdesi, anahtar kelime konumu tıklama oranı veya TO'nun arama hacmiyle çarpımıdır. 

 Görünürlük ilerlemesini izlemek ve sitenizin performansını rakiplerinizle karşılaştırmak için SEO görünürlük puanlarınızı kullanabilirsiniz. SEO görünürlüğünüz, organik arama performansınıza genel bir bakış sağlar ve size aşağıdakileri gösterir:

 

Sayfa Görüntüleme Sıklığı

 Görünürlük puanları, bir kullanıcının web sitenizi arama motoru sonuç sayfasında ne sıklıkta gördüğünü gösterir. Sonuç sayfasının görüntülenmesi, SERP'in yüklenme sayısı anlamına gelmez. Yalnızca kullanıcı SERP'de gezinip web sitenizi gördüğünde görüntüleme olarak sayılır. Bu, harici pazarlama başarısının önemli bir ölçüsüdür .

 

Algortima Değişiklerininin Etkisi

 Arama motorlarının algoritmalarında yaptığı ince ayarlar, kurumsal SEO stratejilerini etkileyebilir. Algoritma değişiklikleri görünürlüğünüzü etkiler. Stratejinizi ve anahtar kelime araştırmanızı ayarlayabilmeniz için bu ince ayarlardan haberdar olun. Google ve Moz, algoritma değişikliklerinde uyarı verir. 

 Görünürlük puanları, sosyal medya kampanyalarınızın başarısını gösterir. Puanlar, açılış sayfalarınızın hedef kitlenizle nasıl bağlantı kurduğunu ve sitenizin web trafiğini nasıl artırdığını gösterir. İşte sitenizin görünürlüğünü artırmak için en iyi kurumsal SEO uygulamaları…

 

İçeriğinizi Güncelleyin ve Arama Amacıyla Uyumlu Olmasına Özen Gösterin

 İçerik güncellemeleri her zaman kurumsal SEO stratejinizin bir parçası olmalıdır. Güncellenen içerik, sitenizin ilk sayfaya gelme ve orada kalma şansını artırır. Arama amacı, kullanıcının arama sorgusunu yapmasının nedenidir. Google gibi arama motorları, arama amacını anlamaya ve tatmin etmeye öncelik verir. İçeriğinizin kullanıcının arama amacını karşılaması için içeriğinizi düzenli olarak güncelleyin. 

 

Meta Açıklamaları ve Meta Etiketleri Optimize Edin

 İlgi çekici meta açıklamaları ve başlık etiketleri yazarak meta açıklamalarınızı optimize edin. Meta açıklamaları, sayfalarınızın SERP'lerde öne çıkmasına ve ekstra tıklama çekmesine yardımcı olur. Meta açıklama ve meta etiketler alaka düzeyi ekler ve TO'yu artırır.

 

Bağlantı Metnine Hedef Anahtar Kelimeler Dahil Edin

 Bağlantı metinleri, bağlantının işaret ettiği sayfalarla bağlantılıdır. Çapa metinler, web sitelerini daha kesin olarak tanımladıkları için önemlidir.  Anahtar kelimeleri bağlantı metni olarak birbirine bağlamak ve kullanmak, Google'ın ilgili anahtar kelimeleri anlamasına ve sayfanızı nasıl sıralayacağını değerlendirmesine yardımcı olur.

 Dahili bağlantıları kullanmak, web siteniz için bir bilgi hiyerarşisi belirledikleri için de yardımcı olur. Dahili bağlantılar ayrıca Google gibi arama motorlarının sitenizin içeriğini daha iyi anlamasına da katkıda bulunur.

 

En Üst Sıradaki Sayfaları Kıyaslayın

 En üst sıradaki sayfaları kıyaslamak, kullanıcıların bir siteye neden gittiklerini belirlemek için mevcut yüksek sıradaki içeriği model olarak kullanmak anlamına gelir. Kıyaslama, bu sitelerin sıralamasını neyin yükselttiğini anlar ve sitelerinizde gerekli ayarlamaları yapar. Bu adımı, daha iyi performans için devam eden bir dijital pazarlama denetiminin bir parçası olarak düşünün.

 

Resimleri ve Videoları Entegre Edin

 Resim ve video içeren siteler genellikle SERP'lerde üst sıralarda yer alır. Bu öğeler, sayfalarınıza bağlantı görevi görür. Resim ve videolar, resim ve video SERP'lerinde sitenizden ayrı göründükleri için görünürlüğünüzü de artırır. Videoların TO'su yüksek olduğundan, multimedya kullanıcı katılımını artırır.

 Bunun için n iyi dosya formatını seçip sıkıştırarak resimlerinizi optimize edin. JPEG'ler fotoğraflar için; PNG’ler, grafikler veya çizgi roman şeritleri gibi metin içeren resimler için daha iyi çalışır. Bulanık veya pikselli fotoğraflar sitenize yardımcı olmaz. Ayrıca, multimedya dosya boyutunu kontrol edin. Büyük bir dosya boyutunun sitenizin hızını etkileyeceğini unutmayın.

 

Kullanıcı Deneyiminin Önemini Göz Ardı Etmeyin

 

Arama motorları sadece içeriğin alaka düzeyine göre sıralama yapmaz. Ayrıca, iyi kullanıcı deneyimi ve etkileşimi olan sayfalara yüksek sıralamalar verirler. Kullanıcıların web sitesindeki deneyimini iyileştirmek için etkileşimli öğeler, çekici görüntüler ve ilgi çekici videolar eklenebilir, kullanıcı dostu bir arayüz uygulanabilir, sayfa hızları optimize edilebilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ