USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Halk otobüsü fazla yolcu alınca dengesi bozulup devrilme tehlikesi geçirdi

Zile belediyesi’ne ait ilçe otobüsünde kapasite aşımı nedeniyle devrilme tehlikesi yaşanırken, yetkililerin ek araç sağlamaması büyük tepki çekti.

Halk otobüsü fazla yolcu alınca dengesi bozulup devrilme tehlikesi geçirdi
26-10-2024 09:37
Google News

Zile Belediyesine ait halk otobüsünde kapasite aşımı nedeniyle devrilme tehlikesi yaşanırken, yetkililerin ek araç sağlamaması büyük tepki çekti.


Tokat’tan Zile ilçesine gitmek üzere son seferini yapan Zile Belediyesine ait halk otobüsü, kapasitesinin üzerinde yolcu alınması nedeniyle devrilme tehlikesi yaşadı. İddiaya göre ilk durakta yaklaşık 100 yolcunun binmesiyle otobüs tamamen doldu. Şoför, fazla yolcu nedeniyle durumu yetkililere bildirdi ancak ikinci bir otobüs sağlanmadı. Otobüs, kent merkezinden ayrıldıktan sonra, ayaktaki yolcu yüzünden devrilme tehlikesi yaşayınca şoför yolcuları indirmek zorunda kaldı. Üniversite kampüsü yakınında bazı yolcular indirildikten sonra, şoför güvenlik önlemi alınması için ikinci bir aracın beklemesini talep etti. “Otobüs devrilecekti”


Otobüste bulunan yolculardan Ahmet Zor, “Şoför ikinci araç istedi ama göndermediler. Tokat’tan çıkıp kampüs kavşağında otobüs yan yatar gibi oldu, neredeyse devrilecekti” diyerek yaşananları anlattı ve gerekli önlemlerin alınmamasını eleştirdi. "Öğrencilere ve yolculara ayrı araç verilsin"


Kanser tedavisi için Tokat’a gelen yolculardan Aysel Demiryürek de olay sırasında yaralandığını belirterek, "Koluma çarpıp vuruyorlardı, otobüs devrilir gibi oldu ve kolum şişti. Öğrencilere ve normal yolculara ayrı araç versinler” dedi ve yetkililere çözüm bulunması çağrısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ