USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Hasan Öztimur İlkokulu koridoru kitaplarla donatıldı

Yıldırım ilçesinde eğitim ve öğretim alanında hizmet veren Hasan Öztimur İlkokulu, “Kitaplara Yolculuk” projesi kapsamında okul koridorlarını kitaplarla donattı. Projenin açılışına katılan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, "Yeni atanan okul müdürleri ile okulların hayata geçirilen güzel projelerle, fiziki yapılarla nasıl değiştiğini görüyoruz" dedi. 

Hasan Öztimur İlkokulu koridoru kitaplarla donatıldı
03-01-2017 18:05
Google News

Öğrencileri kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Hasan Öztimur İlkokulu’nun koridorunda oluşturulan “Kitaplara Yolculuk” projesi kapsamında edebiyat sokağı ve kitap okuma köşesinin açılışı; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, Hasan Öztimur İlkokulu Müdürü Tekin Karakol, öğretmen Funda Karagülle ve öğrencilerle birlikte kestikleri kurdele ile gerçekleştirildi.

TEKİN KARAKOL: “BİR ÇOCUK İÇİN KİTAP DEMEK, HAYAT DEMEKTİR”

Edebiyat sokağında öncelikli amaçlarının çocuklarda okuma bilincini artırmak ve kitap okumaya özendirmek olduğunun altını çizen Hasan Öztimur İlkokulu Müdürü Tekin Karakol, “Bu doğrultuda kitaplara yolculuk projesi ile kitap okuma sevgisini okul koridorlarımıza taşıdık. Çünkü bir çocuk için kitap demek, hayat demektir. Bu proje ile amacımızda okulumuzdaki öğrencilerimize ve velilerimize bu farkındalığı kazandırmak istedi. Bu bağlamda projede emeği geçen öğretmenlerimize ve projeye katkı koyanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NUMAN ŞEKER: “ANKARA YOLU ALTI VE ÜSTÜ İKİLEMİNİ ORTADAN KALDIRAN PROJE”

Hasan Öztimur İlkokulu’nda gerçekleştirilen kitaplara yolculuk projesini anlamlı bulduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Çünkü çocuklarımızı kitaplarla buluşturma adına yapılan bir proje olmasının yanında ayrıca, ‘Ankara yolu altı ve Ankara yolu üstü’ ikilemini ortadan kaldıracak bir projelerdendir” dedi. Hasan Öztimur İlkokulu’nun düne kadar herkesin uzak durduğu bir okul olduğunu hatırlatan Başkan Numan Şeker, “Velilerin öğrencilerini göndermediği, öğretmenlerin tayin istemediği bir okuldan hamd olsun çalışkan başarılı müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen arkadaşlarımız sayesinde okullar, birilerinin ifade ettiği gibi ‘Bangladeş ve Belçika ikilemi’ ortada yok artık. Eğitimi kötüleme adına birileri, ironi yaparak, benzetmelerde bulunuyor. Eğer sıkıntı varsa bu problemleri çözme adına eğitimin paydaşı olan sendikalar, ‘ne yapabilir ne katkı koyabilir’ bunları biz ortaya koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

ŞEKER: “OKULLAR DAHA DA  GÜZELLEŞİYOR”

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi olarak, Bursa’daki okullarda gerçekleştirilen projelere destek olmaya özen gösterdiklerine dikkat çeken Şeker: “Biz hemen hemen bütün projelere destek veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Bütün arkadaşları ben tebrik ediyorum. Güzel bir proje hayata geçirildi. Gerçekten yeni atanan okul müdürlerimizin okullara elinin dokunduğu belli oluyor. Okullara gittiğimizde yeni projelerle, fiziki yapılarla nasıl değiştiğini görüyoruz. Bunun en bariz örneğini bir kez daha bugün Hasan Öztimur İlkokulu’nda gördük” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Yıldırım’da eğitimle iç içe olan çok değerli kaymakamımız Mehmet Aydın, her zaman eğitimcilerin yanında ve onların problemleri ile yakından ilgileniyor. Bu bağlamda başta Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın olmak üzere okul müdürümüzü ve projenin önderliğini yapan Funda Karagülle öğretmen arkadaşımızı tebrik ediyorum.”  

MEHMET AYDIN: “ÇOK MUTLU OLDUM”

Projeden dolayı kendisini çok mutlu hissettiğini ifade eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “İnsanı diğer canlılardan ayıran bir özellikte okumaktır. Çünkü ne kadar eğitim verirsek o kadar kamil insan olabiliyoruz. Özellikle bu konuda çocuklarda merak duygusunu uyandırmak ve onların kitap okumaya ilgisini sağmak adına çok farklı bir atmosfer sağlanmış. Böylesine bir ortamda bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bu mutluluğu yaşattıkları için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Kitaplara önem verilmesi gerektiğini işaret eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, “Çocuklarımızın her konuda bilgiyi araştırması ve doğru bilgiye ulaşması adına kitaplara önem vermek lazım. Bu da onlara ancak okuma alışkanlığı kazandırılmasıyla olur. Bunu kolaylaştırmamız için okullarımızda bu gibi projeleri hayata geçirilmesi gerekir. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ise, projede emeği geçenlere teşekkür etti.    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ