USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hatipoğlu:" Kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır"

İlahiyatçı Prof. Dr.Nihat Hatipoğlu, katıldığı televizyon programında depremi değerlendirirken "Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır" dedi. 

Hatipoğlu:" Kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır"
09-02-2023 23:36
09-02-2023 23:54
Google News

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu depremle ilgili Televizyon programında bilim insanlarının işin uzmanlarının sözünün dini emir gibi olduğuna vurgu yaparak özetle şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. 'Akıldan daha büyük tedbir yok diyor' sevgili Peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var."

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu kimdir?

Nihat Hatipoğlu 11 Mayıs 1955'te Diyarbakır'da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı.

Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Hatipoğlu uzun yıllar özel bir televizyon kanalında iftar ve sahur programı yapmaktadır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ