USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayırsever işadamı Tarık Almış vefat etti

İzmir'de, hayırsever işadamı Tarık Almış, 80 yaşında hayatını kaybetti. İş hayatına 1971'de Mahmut Şentürk ile ortak olarak atılan Tarık Almış kimdir? İşte hakkında detaylı bilgiler...

Hayırsever işadamı Tarık Almış vefat etti
29-05-2016 13:41
Google News

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eski  Manisaspor Başkanı da olan Almış, tedavi gördüğü Celal Bayar Üniversitesi Tıp  Fakültesi Hastanesinde vefat etti.

İş hayatına 1971'de Mahmut Şentürk ile ortak olarak atılan, 55 yıldır  üzüm, pamuk ve iplik sektörlerinde faaliyet gösteren Almış, spor adamlığı ve  hayırseverliğiyle de tanınıyordu.

Yardımları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen  Almış, 1990'lı yıllardaManisaspor Başkanlığı yaptı. Manisaspor Tarık Almış  Tesisleri olmak üzere birçok eseri hizmete sunan iş adamı, ayrıca Türkiye Milli  Olimpiyat Komitesinden Fair Play Ödülü'nü de almıştı.

Tarık Almış'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip Manisa Hatuniye  Camisi'nden kaldırılacak.

TARIK ALMIŞ KİMDİR?

1936 yılında Manisa’da doğdu. Annesi ev hanımı, babası sayacı idi. İlkokulu bitirdikten sonra terzi çıraklığı ve daha sonra baba mesleği sayacılık yaptı. Askerlik dönüşü çok küçük miktarlarda pamuk ve üzüm ticareti yapmaya başladı. Ticarete ilk başladığında sermayesi ile bir kamyon üzüm ve pamuk elde edemiyordu. Biraz para kazandıktan sonra çekirdekli pamuğu çırçır fabrikasında çırçırlattırıp satmaya başladı.1967 yılında komşunun kızı Hatice Hanım ile evlendi. 1968 de büyük oğlu Nejat, 1971 yılında da küçük oğlu Sedat doğdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ