USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HDP heyeti Cizre'ye yürüyerek gidiyor

Polislerle görüşen HDP'li Osman Baydemir, 'Size yolu açmanız için 10 dakika süre veriyoruz. 10 dakika içinde yolu açmazsanız biz geçeceğiz' dedi.

HDP heyeti Cizre'ye yürüyerek gidiyor
09-09-2015 18:27
Google News

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı ve Diyarbakır'dan Cizre'ye gitmek için yola çıkan heyet Midyat-İdil yolunda durduruldu. Heyette AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile çok sayıda milletvekilinin de yer aldığı heyet yürüyerek ilçeye gitmeye karar verdi. Yürüyüş başladı.

Cizre'de yaşanan durumu yerinde görmek için ilçeye gitmeye çalışan HDP heyeti polis tarafından durduruldu. Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır 'da yaptığı basın toplantısının ardından Cizre'ye gitmek için yola çıkan HDP heyeti sokağa çıkma yasağı sonrası çatışmalar sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği ilçeye gitmekte ısrar ediyor. 

Midyat-İdil yolunu kapatan polis ekipleri içinde Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu HDP heyetinin Cizre'ye girişine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bir TOMA, altı zırhlı araç ve çok sayıda asker ve polis tarafından Midyat-İdil arasında durdurulan HDP konvoyunun bekleyişi sürerken Şırnak Valisi ile görüşmeler yapıldı. Ancak sonuçta araçlarla geçişe izin verilmeyince yürüyerek yola devam etme kararı alındı. Önde Demirtaş arkada heyet yürüyerek Cizre'ye doğru yola çıktı. Demirtaş bu sırada, "Cizre halkını ölüme terk edemeyiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ