USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her şeyi anlatan kare!

Türkiye’den Yunanistan’ın Midilli Adası’na ulaşmaya çalışan göçmenlerin sayısında kışın yaklaşmasıyla artış gözlemlendi.

Her şeyi anlatan kare!
05-10-2015 15:23
Google News

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Örgütü, yalnızca bu yıl 530 bin kişinin kendilerine yeni bir yurt aramak için, değişik yöntemlerle Akdeniz’i aştığını belirtti. Yunanistan’ın Midilli (Lesbos) adasının sığınmacılar için en popüler yer olduğunu belirtiliyor. Bugünlerde çekilen fotoğraflarda da denizde birbiri ardına Midilli'ye doğru yol alan mülteci teknelerini görmek mümkün..

Kara sınırını geçerek Türkiye’ye yerleşen mülteci sayısı 2.5 milyonu bulurken, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Türkiye’den Kaçak yollarla Yunanistan’a geçen sığınmacı ve mülteci sayısının çok yakında 400 bini bulacağını açıkladı.

Sonbaharla birlikte kötüleşmeye yüz tutan hava koşulları ve deniz yolu ulaşımına karşın, Yunanistan’a geçen sığınmacıların sayılarının artmakta olduğunu belirten UNHCR yayınladığı raporda, Yunanistan’ın Akdeniz yoluyla, sığınmacıların en çok ulaştığı ülke olduğunu, 131 bin sığınmacı ile de Yunanistan’ı İtalya’nın izlediğini bildirdi.

Alman basınından Türkiye iki milyon Suriyeli daha alacak iddiası

Türkiyenin iki milyon Suriyeli mülteciye daha kapılarını açacağı öne sürüldü. Alman Die Zeit gazetesi internet sayfasında yer verdiği haberde, AB ve Türkiyenin Frontex kapsamında Yunanistan sınırlarının korunmasını planladığını ve Türkiyenin iki milyona yakın Suriyeli mülteciyi daha almaya hazırlandığını yazdı.

Habere göre, AB ve Türkiye, mültecilerin Avrupaya akınını durdurma konusunda plan hazırladı. Gazetenin Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitunga (FAS) dayandırdığı haberde, Türkiyenin Yunanistan sınırlarını daha sıkı koruma konusunda söz verdiği öne sürüldü. Yunanistan ve Türk güvenlik birimlerinin Frontex koordinasyonunda Ege kıyılarında mültecileri takip edeceği kaydedilen haberde, insan kaçakçılığı yapan gemilerin durdurularak, mültecilerin tamamının Türkiyeye geri gönderileceği yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ