USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

"Herkes her an çağırılabilir"

Türkiye A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim'in maç sonu açıklamaları...

25-03-2016 09:18
Google News

Türkiye A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, İsveç ile oynanan hazırlık maçı sonunda istediklerini sahaya yansıttıklarını ve takımın genel görüntüsünden mutlu olduğunu söyledi.

Önemli olan şeyin kazanmak olduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, oyunda kopukluklar olsa da düşüncelerini sahada uyguladıklarını belirterek şöyle konuştu:  “Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Seyircilerimiz de iyiydi. Milli takım olgusu Türkiye’de yerleşti bu beni sevindirdi. Oyuncularımızın isteği, anlayışımıza uyan görüntüleri ve bu uğurda itaatli davranmaları beni mutlu ediyor. Düşüncelerimizi sahada uyguladık. Zaman zaman kopukluklar olabiliyor. Sonuç olarak ne olursa olsun kazanmak önemli. Eksiklerimiz maçtan sonra rahat rahat analiz edeceğimiz şeyler. Oyunun nasıl gerekirse öyle oynuyoruz. Kaptırdığımız anlardaki preslerimiz önemli prensiplerimizden biri oldu.”

Terim sözlerini şöyle sürdürdü: “Stopersiz oynuyoruz. Hakan da Topal da gerçek stoper değil ama görevlerini çok iyi yapıyorlar. Ahmet ve Çağlar’ı da sonradan soktuk, onlar da alışacaklar. Herkes her an çağırılabilir. Herkes formunu yükseltmeli .Sonuçtan herhalde herkes memnun. Kaybetmemek önemli bir şey. Oyunun içinde taktik değiştirme olgunluğuna erişmiş bir takımım var benim. Cenk golü atmasaydı 4-2-3-1 oynayacaktık. Cenk atınca ondan sonra fazla bir zaman vardı. Kendi takımlarında nasıl oynarlar ona saygı duyuyorum ama burada bir anlayış ve felsefe var.

Ritmimiz sonlara doğru düştü. Maalesef orta saha oyuncularımızın daha fazla olması lazım. Kenar oyuncularımız fazla ama ben onları orta alan oyuncusu gibi oynatmaya çalışıyorum. Oynadıkça daha iyi olacaklar. Gerçek orta saha Ozan var, Selçuk var. O kadar. Özellikle genç oyuncuların oynadıkları yere adapte olma zorunlulukları var. Bu benim felsefem.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ