USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Hükümet'ten açıklama! Canlı bomba o örgütten...

İçişleri Bakanı Efkan Ala: "Taksim saldırısını yapan DAEŞ bağlantılı Mehmet Öztürk hakkında arama kararı yoktu. Şu ana kadar 5 gözaltı olmuştur. Konu bütün detaylarıyla her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü sürdürülmektedir."

'Hükümet'ten açıklama! Canlı bomba o örgütten...
20-03-2016 16:13
Google News

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamaları şöyle:

Değerli basın mensupları, bugün sizlerle üç konuya ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulunup vatandaşlarımıza bu hususlardaki düşüncelerimizi ve değerlendirmelerimizi aktaracağım.

Bunlar Nevruz, sokağa çıkma yasakları ve devam eden opersyonlar veİstanbul'daki terör saldırısı.

Bu üç konuda kısa değerlendirmeler sunacağım.

Sizler aracılığıyla bizleri izleyen vatandaşlarımızı saygıyla selamlayorum. Nevruzlarını tebrik ediyorum. Bizim bölgemizde nevruz, bir çok ülkenin barış içerisinde baharın gelişini kutladıkları bir bayramdır. Bizim geleneğimizde de nevruzu bu anlayış içerisinde kutlamaktadırlar. Yıllardır bu kouya ilişkin tedbirlerimizi alıyoruz ve güven içerisinde kutlamalarını sağlıyoruz.

Bugün de sizlerle aldığımız bazı tedbirleri paylaşacağım.

Ülke genelinde 120 bini polis 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi nevruzda asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir.

1270 noktada yol araması yapılmaktadır. 143 noktada x-ray cihazlarıyla aramalar yapılmaktadır.

10 bin arama dedektörü ve bomba aramada kullanılan köpeklerle birlikte kontroller yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın bir hususu ciddiyetle değerlendirmelerini kendi takdirine sunuyorum. O da bu aramaları Nevruz'a yakışır bir şekilde kutlamak isteyenlerin güvenliğini tedbir içindir. Onları rahatsız edecek bir davranış içerisinde bulunulmamak için bu tedbirler alınıyor.

Vatandaşlarımızın güvenlik birimlerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Ayrıca aldığımız bu tedbirlerin bizim arzu ettiğimiz istikamette uygulanıp uygulanmadığını tespit için de 161 müfettiş görevlendirilmiştir.

Şu an itibarı ile Türkiye'de 18 il ve ilçede Nevruz kutlamalarına izin verilmiştir. Bazı il ve ilçelerde kutlamaların bu sene yapılmamasının güvenlik bakımından daha yararlı olabileceği değerlendirilmiştir. İçinde bulunduğumuz durum dikkate alındığında vatandaşlarımıza daha sonra yapmaları şartı ile ertelemeler bildirilmiştir.

İkinci konu, terörle mücadele. Önce şehitlerimze Allah'tan rahmet diliyorum. Şu an itibarı ile 7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Operasyon devam eden ilçelerimiz Şırnak merkez Nusaybin, Yüksekova, Diyarbakır Bağlar'da 1 mahalle. Buralarda 24 saat sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Bu operasyonlarla çukurlar, bomba düzenekleri ortadan kaldırılmakta, barikatlar temizlenmektedir. Şu ana kadar bu alanda yaptığımızlar vatandaşlarımızın memnuniyetine mazhar olmuştur. Onların güveni için yapılmaktadır. Hiç kimse çocuğunun terörist olmasını arzu etmez. Hiçbir devlet de buna izin vermez. Türkiye Cumhuriyeti de büyük bir devlet olarak hukuk içerisinde demokrasi içerisinde terörle kararlı bir şekilde mücadele ederek yoluna devam etmektedir.

Hiç kimse endişe etmesin ki orada herhangi bir taş yerinden oynamışsa o taşı yerine koymak bizim boynumuzun borcudur. Hiçbir şekilde kendi başlarına kalacaklarını zinhar düşünmesinler. Her ihtiyaçarını karşılamak başlıca vazifemizdir. Temizliklerin yapıldığı yerlerde aldığımız insiyatifleri de vatandaşlarımız görmekte.

Cizre ve Silopi'de operasyonlar bitti ama gece sokağa çıkma yasakları devam etmektedir. Orada da temizlikler devam etmekte. Vatandaşlarımızın da araştırmalarını yaptırıyoruz, huzur içinde olmaları boynumuzun borcudur.

Sur ve İdil ilçelerinde ise gündüz dahil halen sokağa çıkma yasağını uyguluyoruz ama orada operasyonlar bitti. Buralarda da aynı şekilde, Sur'a yakışır biçimde hizmetleri sunup yolumuza devam edeceğiz. 

TAKSİM SALDIRISINI DAEŞ MİLİTANI GERÇEKLEŞTİRDİ

Dün İstanbul'da menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. 1992 doğumlu Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular teröristtin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir. Arkasında başka güçlerin olup olmadığı araştırılmaktadır. Şahsın emniyet ya da jandarmamızda kaydı yoktur. Konuyla ilgili 5 gözaltı olmuştur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ